Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Petri Tynkkynen (optikko66_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 23.10.2005


Hurrikaani Wilma on siirtymässä Jukatanin niemimaalta Meksikonlahdelle. Merellä myrsky suunnannee kohti Floridaa. Myrsky kerää lisää voimaa ja sen etenemisnopeus kiihtyy selvästi. Wilman uskotaan rantautuvan Floridan lounaisosaan ja Key West -saarille maanantai-iltana. Tuolloin sen arvioidaan olevan kakkos- tai kolmosluokan hurrikaani.  

Samaan aikaan Karibianmeren länsiosassa kehittyy hurrikaanikauden 22. trooppinen myrsky, Alfa, joka on tällä hetkellä vajaan sadan kilometrin päässä Hispaniolan saaresta kaakkoon. Myrsky liikkuu luoteeseen ja sen odotetaan iskevän Dominikaaniseen tasavaltaan ja Haitiin vielä sunnuntain aikana. Myös Bahama-saarten kaakkoisosaan sekä Turks- ja Caicossaarille on julistettu varoitus trooppisesta myrskystä. Alue on jo nyt kärsinyt Wilma-myrskyn tuomista runsaista sateista.

Alfan uskotaan myöhemmin suuntaavan kulkunsa Atlantille siten, ettei se osuisi Yhdysvaltain rannikolle.

Ilmatieteilijät eivät ole koskaan joutuneet turvautumaan kreikkalaisiin aakkosiin myrskyjä nimetessään. Trooppisille myrskyille on jo kauden alussa sovittu nimilista, joka alkaa A:sta ja päättyy W:hen. Nimiä on 21, ja jos ne loppuvat, aletaan käyttää kreikkalaisia aakkosia.  

t. Pete                     



How much free photo storage do you get? Store your holiday snaps for FREE with Yahoo! Photos. Get Yahoo! Photos
--

Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html