Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Tom Eklund (tom.eklund_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 19.10.2005



Näytti sen verran hiljaiselta tämä listan Wilma uutisointi, että taitaa olla aika mainita edes pari sanaa ko. hurrikaanista, joka hyvin kuvaa koko 2005 Atlantin hurrikaani kautta.

Viime yönä nukkumaan mennessäni Wilma oli kategoria 1:n hurrikaani, ilmanpaineen ollessa 970mb. Herätessäni 8 tuntia myöhemmin Wilma oli kaikkien aikojen toiseksi intensiivisin hurrikaani Atlantilla, paineen ollessa 892mb ja keskituulien ollessa 175 mailia tunnissa.....

Jos tietoni ovat oikein ennen Wilmaa ennätystä historian rajuimmasta hurrikaanin voimistumisesta piti hallussaan "super" hurrikaani Gilbert. Vuonna 1988 hurrikaani Gilbert voimistui 72mb 24:ssä tunnissa, Wilma taas voimistui.....niin.....aivan.

Wilma on iso hurrikaani, mutta kovien tuulien alue on ilmeisesti TODELLA pieni....silmä AINOASTAAN 2 mailia halkaisijaltaan. Suurimmat tornadot ovat olleet enemmän kuin 2 mailia halkaisijaltaan!!!!

Tulevat tunnit näyttävät saako hurrikaani Gilbert luopua kaikkien aikojen matalimman ilmanpaineen ennätyksestä Atlantilla. 888mb on siis kohde ja kun Wilma ilmeisesti edelleen voimistuu, saattaa ennätys olla vain tunnista parista kiinni.Jos Wilma voimistuu vielä vaivaiset 5 mb:tä, se on sitten koko tunnetun historian intensiivisin hurrikaani Atlantilla. Jos niin tapahtuu, se on aika paljon se....

Terveisin,
Tom E

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html