Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Sami Jumppanen (sami.jumppanen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 22.09.2005



Musiikki-ihmisenä tekijänoikeuskeskusteluja on tullut seurattua jonkin verran. Hyvä peruskäytäntö on että ei levitä (lainaa nettisivuilla) mitään ilman lupaa. Tämä on kuitenkin käytännössä liian tiukkaa, varsinkin jos ajatellaan satelliittikuvia yms. Tekijänoikeuksien haltijaa voi olla vaikea tavoittaa.

Käytännössä:

  1. Etsi lainattavasta lähteestä tai sen "lähistöltä" mainintaa siitä voiko lainata ja millä ehdoilla ja toimi ohjeiden mukaisesti.
  2. Jos ei mitään mainintaa löydy, kuvia ja tekstiä lainataan siten, että lähde mainitaan. Siis silloin kun lähde on kaikkien vapaasti saatavilla. Itse en missään tapauksessa lainaisi sivuillani materiaalia, johon pääsee käsiksi vain henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen avulla.

En usko että kukaan laittaa laskua siitä, että lainaat julkista materiaalia muokkaamattomana samassa mediassa. Lähinnä palveluntarjoajasi voi lähestyä sinua, jos sivuillasi alkaa olla liikaa liikennettä (megatavuja tai gigatavuja / kk). Siitä taas ei ole käsitystä mikä voisi olla liikaa. Kotisivutilan käyttöehdoissa ehkä mainitaan.

--

Sami "Some-E" Jumppanen
sami.jumppanen_ät_gmail.com
http://netti.nic.fi/~some-e/

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html