Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

timo.leponiemi_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 10.09.2005



Pahimmat hurrikaanit ehkä vasta tulossa

 Miami,

  1. 9. (STT-AFP)
  Pahimmat tämän vuoden hurrikaanit saattavat olla vasta edessä, varoittavat amerikkalaiset asiantuntijat. Yhdysvaltojen sääpalvelun johtaja David Johnson huomauttaa, että hurrikaanikautta on jäljellä vielä kaksi kuukautta ja että kauden huippua ei ole vielä saavutettu.

Jo vuosi 2004 oli ennätyksellinen hurrikaanien suhteen, ja tämä vuosi saattaa olla vielä pahempi. Professori William Gray Coloradon yliopistosta sanoo hurrikaaneja tulevan nytkin keskimääräistä enemmän syyskuun ja lokakuun aikana.

Hurrikaanit ovat trooppisia hirmumyrskyjä, joita esiintyy Pohjois-Atlantin eteläosassa, Karibianmerellä ja Meksikonlahdella tai Tyynellämerellä Keski-Amerikan länsipuolella. Aasiassa tällaisista hirmumyrskyistä käytetään nimitystä taifuuni.

Atlantin hurrikaanit syntyvät päiväntasaajan molemmin puolin, kun meriveden lämpötila on vähintään 26 celsiusastetta. Hurrikaaneja esiintyy yleensä elokuusta marraskuuhun.

#11:11#

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html