Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: JenniElina Holopainen (hopsis_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 31.08.2005



> > JP:
> > Eli tällen. Eikö kukaan teistä sää-imiöitten asiantuntioista
> > pysty selittämään asiaa. Jos ei, niin heikkoa on
> > asiantuntemus ja tieto Suomessa. Luovutan. Olen osani tehnyt,
> > enkä VARMASTI halua enää mitään minuun kohdistuvia mollauksia.

Onkohan mököttäminen ja marttyyrin esittäminen ihan asiaankuuluvaa käytöstä? Otetaan tosiasiat tosiasioina. Jos asiantuntijat eivät näe syytä mystifointiin, niin se on sitten niin. Arvioitutin pätkän eräällä hyvällä tuttavallani joka on valoilmöiden asiantuntijoita, eikä hän nähnyt videossa sen enemää kuin Veikkokaan. Hän ei nähnyt mitään erityisen ihmeellistä tai mainittavaa kummallisuutta.

Drama queen esitykset eivät tee kenestäkään vakuuttavaa. Jos ihmiset ovat skeptisiä esitykseen: "Joku jossakin pimeässä paikassa mainitsemattomana aikana näki jotakin jota ei kerrota" - niin eiköhän tuo ole lähinnä selväjärkisyyttä vaatia vähän enemmän informaatiota. Jos tieteellisistä ilmiöistä kiinnostuneet ihmiset ovat halukkaita kuulemaan ilmiön selittämiseen tarvittavia faktoja, on niiden pyytämisestä suuttuminen naiivia. Kukaan ei ole tässä maailmassa niin hyväuskoinen, että ilman todisteita uskoo lauseeseen: "Näin UFO:n ja sillä se." Minä haluan kuulla: missä, mihin aikaan, missä sääolosuhteissa, ja muita mahdollisia hetkeä ja sen luonnetta määritteleviä tekijöitä. Siinä on vain se ilkeä puoli, että UFO saattaakin olla IFO. Tämä foorumi on URSA:n alaisuudessa, mikä käytännössä tarkoittaa mitattavissa olevien ilmiöiden tieteellistä käsittelyä. Muille ilmiöille on ihan omat fooruminsa. Ursa ei ole uskomusten käsittelyä varten, ellei käsittely johda tarkkoihin mittauksiin ja tieteelliseen pohjaan. Folkoristiikan luennot ovat oma humanistinen tieteenalansa.

Koitetaan nyt pitää housut jalassa ja jonkinlainen aikuismainen käytös. Nämä viestit jäävät arkistoihin, ja teidän mahdolliset mököttämiset näkyvät siellä vuosikymmenienkin jälkeen. Jos jokin harmittaa, niin ottakaa ilmiöstä enemmän selkoa, koittakaa pitää mielessä kaikki ilmiöön liittyvät faktat ja tehkää työtä niin kauan että löydätte keinon esittää asia niin että se on tutkittavissa ja analysoitavissa muillekin. Me kaikki joudumme tekemään omissa havainnoissamme täysin saman jutun. Kukaan ei pääse kellonaikojen ja ilmansuuntien mittauksesta. Mitä tarkemmin kuvailemme ilmiön, sitä enemmän voimme oppia toistemme havainnoista - sehän se on tärkeintä.

Pyytäisin mitä nöyrimmin, että nämä *nyt minä mökötän*-tyyppiset kommentit loppuisivat. Kukaan ei ole halunnut muuta kuin faktaa, eikä kukaan muuta haluakaan. Kaikki haluavat oppia, enkä usko että kenenkään persoona kiinnostaa täällä ketään erityisesti, vaan vain tietomäärä. Siksi turha ottaa mitään henkilökohtaisesti ellei ole jatkuvasti ottamassa itseensä kaikkea sanottua.

Tämä pitkä puhe vain sen takia, että haluan edelleenkin uskoa tämän listan tulevaisuuteen aitona oppimisen ja kehittymisen lähteenä, ei draamakurssilaisten harjoittelupaikkana.

~Jenni vakavissaan

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html