Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Zator (peke_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 28.08.2005


 

Minulla myös havainto trombista. Kello oli noin 11. Katselin ikkunasta lähestyvää "vyörypilveä" joka lepatti tosi matalla. Hetken kuluttua pilvestä laskeentui ns. trombin pyörre. Pöyrre kesti n.10 sek. Paikka oli Hiekkaharjun ja Koivukylän välinen golf-kenttä. Itse katselin tapahtumaa jokiniemen puolelta. Suhautin paikalle tarkistamaan oliko kysessä ns. trombi. Pari golffaaja oli todistamassa siellä näkyä ja kertoivat että pyörre kesti n.10 sek kun lasketui maahan. Ei tehnyt mitään tuhoa. Pelästytti sateessa golffaavat ihmiset :D. Toinen trombi havainto on Nikinmäestä josta kaverini soitti ja kertoi että oli nähnyt trombin joka oli kaatanut ison puun talon päälle. Muusta tuhosta ei ole tietoa.

Tässä kuvaa siitä matalalla lepattavasta pilvestä:

http://koti.welho.com/kketone3/lollo/DSC03970.JPG

http://koti.welho.com/kketone3/lollo/DSC03971.JPG

http://koti.welho.com/kketone3/lollo/DSC03972.JPG

http://koti.welho.com/kketone3/lollo/DSC03973.JPG

 
 
--- "Petteri Lappi" <jussi-petteri.lappi_ät_pp.inet.fi> wrote:
 
From: "Petteri Lappi" <jussi-petteri.lappi_ät_pp.inet.fi>
Date: Sun, 28 Aug 2005 14:37:34 +0300
To: "Myrskybongarit" <myrskybongarit-l_ät_ursa.fi>
Subject: [myrskybongarit-l] Trombi pyyhälsi alle 100 metrin päästä ohi Helsingissä

Trombi Helsingin Pitäjänmäessä, n. 8 km keskustasta luoteeseen.
 
Satuin olemaan aivan sattumalta Pitäjänmäentien ja Pajamäentien risteyksessä n. klo 10.38, kun trombi pyyhälsi vajaan 100 metrin päästä ohi lounaasta koilliseen. Ensin näin vain hurjaa vauhtia kulkevia matalia pilvenriekaleita, luulin vyörypilveksi. Sitten ilmassa rupesi näkymään oksankappaleita ja rojua. Talin siirtolapuutarhan suunnalta ilmestyikin pyörre, joka nopeasti kulki koilliseen. Puut taipuivat voimakkaasti pyörteen sattuessa kohdalle, Strömbergintien kulmilla ja Strömberginpuistossa useita puita oli kaatunut, osa juurineen. Strömbergintiellä puita oli kaatunut myös tielle, tukkien koko väylän. Ukkonen jyrähteli kauempana, sadetta ei tullut sillä hetkellä juuri ollenkaan. Kameraa ei tietenkään ollut mukana... Pitäisi vaan aina pitää mukana.
 
Terveisin
Jussi-Petteri Lappi
 

 

http://www.futis.net // http://www.soccernet.fi
-- Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html