Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jaakko Haapala (jaakko.haapala_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 27.08.2005



Tuuli vaurioista uutisointia Kalevan tapaan:

http://www.kaleva.fi/html/JTpage503961.html      

Tuuli kaatoi puita ja katkoi sähköjä Lapissa

Kova tuuli kaatoi puita sähkölinjoille ja aiheutti sähkökatkoksia myös Lapissa.

Käyttöpäällikkö Matti Pellinen Rovakaira Oy:n vikapäivystyksestä kertoi lauantaina, että pahimmillaan Lapissa oli aamun ja aamupäivän aikana satoja talouksia pimeänä.

Iltapäivään mennessä sähköt oli kuitenkin saatu palautettua lähes kaikkiin talouksiin.

Sähkökatkokset johtuivat siitä, että kova tuuli kaatoi puita sähkölinjoille. Pahin tilanne oli Pellisen mukaan Tornionjokilaaksossa, Ylläksen suunnalla ja Kittilässä.

Pellinen kertoi, että tuuli yltyi Lapissa kovaksi lauantaiaamuna.

Oulun läänissä tuuli puhalsi voimalla jo perjantai-iltana, mutta se ei saanut aikaan isoja vahinkoja. Oulun Energian vikapäivystyksestä kerrottiin, että sähkölinjan päälle kaatui illan aikana yksi puu.

Se aiheutti sähkönjakeluhäiriöitä kaupungin eteläosassa sijaitsevilla Pikkaralan ja Madekosken asuinalueilla noin 580 asiakkaalle. Pahimmillaan sähkökatkokset kestivät kaksi tuntia.

Muualla Oulun läänin alueella tuuli kaatoi perjantai-illan ja seuraavan yön aikana vain muutamia puita eivätkä ne tiettävästi aiheuttaneet vahinkoja.

STT  

---

 

Terv. Jaakko Haapala

 

 


-- Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html


image001.gif