Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Mats Kommonen (mats_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 10.08.2005



At 01:18 +0300 10.8.2005, Paavo Korpela wrote:

>Kaikkein ankarimmin salamoi ilmeisesti Helsingin länsipuolella mm. Karjaalla.. onko sieltäpäin kellään havaintoja.

Lopumpaa löytyy, tässä Hgin myräkän jämät saapumassa Salon päälle:

  http://ffk.fi/mats/050809/

Salossa salamointia oli vaihtelevasti, maksimissaan ehkä 5/min. Tuulta ei ollut kovin paljoa, ainakan verrattuna Forssa-Koski-Tarvasjoki-seutuun, jossa puut tuntuivat taipuvan sekä ennen että jälkeen ukkossolujen.

Aiemmin illalla, matkalla kymppitietä takaisin Turkuunpäin (ja noita Hesan pilviä vastaan) kiinnitin huomioni tuoreeseen soluun, joka oli muodostunut vain hetkeä aikaisemmin aivan Turun itäpuolelle. Melkein teki mieli iskeä jarrut pohjaan valtatiellä ja pysähtyä heti ihmettelemään, että mitäs muotoja pilven alareunaan on alkanut kehittyä, vöitä ja tötteröitä kerrassaan. No, ei niistä kummempaa kehittynyt, muodot hajosivat parissa minuutissa. Otinpa talteen. Tämä oli siis erittäin viiston ukkossolun takareuna, etuosa kohosi loivassa kulmassa kohti taivaita. Salamointia ei kuvausvaiheessa juuri kuulunut, kaupungin päälle tultuaan ehkä 2-4/min.

Salon pilvet innostuivat tykittämään Salo-kuvissa näkyvää korkeampaa maastoa oikein antaumuksella; hitaasti mutta päättäväisesti. Lähes kaikki räpsähdykset tuntuivat olevan maasalamoita noille kukkuloille. Luonnollisesti sade oli niin kova, etten saanut kuvia, satava etureuna kun oli jo hyvin laaja tuossa vaiheessa.

Nyt äsken Turun seudulla oli välkettä, kylmän rintamavyön etureuna siis alkoi kuin alkoikin vielä salamoida pessimistisistä odotuksistani huolimatta :)

-- 


        MK
--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html