Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jaakko Haapala (jaakko.haapala_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 09.08.2005



Saunalahden (Jippiin) sivuilta löytynyt STT:n toimittama uutinen

http://www.jippii.fi/uutiset/kotimaa/?aid=158068    

 <http://www.jippii.fi/uutiset/kotimaa/index.shtml?158068> Ukkoskuurot ja
-sateet riepottelivat Uudellamaalla

09.08.2005 22:24

Voimakkaat ukkoskuurot ja -puuskat riepottelivat eteläistä Suomea tänään. Uudenmaan alueella hätäkeskukset saivat kymmeniä ilmoituksia kaatuneista puista ja vesivahingoista.

Helsingin pelastuslaitokselle kertyi iltapäivän ja illan aikana yli 50 hälytystehtävää. Ne koskivat muun muassa kaatuneita puita, rakennuksiin valunutta sadevettä, tuulen irrottamia kattopellejä ja salamoinnin laukaisemia automaattihälytyksiä.

Vakava tuulen aiheuttama turma sattui Helsingissä jo iltapäivällä, kun puu kaatui pariskunnan päälle Auroran sairaalan pysäköintialueella. Noin 60-vuotias nainen jäi suuren koivun alle ja loukkaantui, mutta hänet saatiin nopeasti pois puun alta.

Sää haittasi myös Helsingissä parhaillaan käynnissä olevia yleisurheilun MM-kisoja, jotka jouduttiin keskeyttämään reiluksi tunniksi puoli kahdeksalta illalla. Lisäksi myrsky katkaisi rantaradan junaliikenteen Kirkkonummen ja Karjaan välillä.

Säärintaman odotetaan liikkuvan illan ja yön aikana maan keskiosaan, jonne ennustettiin myös kovia ukkosia.  

(STT)    
---
   

Terv. Jaakko Haapala

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html