Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jaakko Haapala (jaakko.haapala_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 30.07.2005



Tällaista näyttäisi keski-euroopassa olevan liikkeellä:  

http://www.yle.fi/uutiset/vasen/id15287.html    

Keski-Euroopassa rajuja myrskyjä

Julkaistu 30.07.2005, klo 18.02    

Kaksi ihmistä on kuollut Saksassa, yksi Puolassa ja yksi Tshekissä Keski-Eurooppaa vaivaavissa myrskyissä. Useita kymmeniä ihmisiä on myös loukkaantunut myrskyjen aiheuttamissa onnettomuuksissa.  

Myrskyrintama on aiheuttanut aineellisia tuhoja ympäri Saksaa. Tulvat ja kaatuneet puut ovat katkoneet maanteitä ja rautateitä.

Tshekissä kaksi junaa suistui raiteilta varhain lauantaiaamuna mutta kukaan ei loukkaantunut.

Myrskyt ovat aiheuttaneet tuhoa myös Belgiassa, Hollannissa ja Sveitsissä. Belgiassa vedenpinta on paikoin noussut jopa 1,5 metriä tavallista korkeammalle ja sadat talot ovat kärsineet tulvavahinkoja.

Aiemmin viikolla myrskyt moukaroivat Ranskaa ja Britanniaa, missä nopea mutta voimakas tuulenpyörre aiheutti tuhoa kilometrin matkalla. Kaaoksessa loukkaantui parikymmentä ihmistä.

AP, AFP    
---
 

T. Jaakko Haapala  

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html