Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jaana Johanna Koverola (jaana.koverola_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 30.07.2005



Tom kirjoitti:
"- - -Nyt kun muistelen, niin kyllä se auton ikkunasta katsottu konvektio (26.5.03) oli sitä......nyt on tosi kyseessä luokan konvektiota tai
ainakin lähellä. Eipä ole pahemmin moista tarvinnut viime aikoina katsella. Olisi se vaan kiva edes vaihteeksi nähdä pilven kehittyvän sillä intensiteetillä ja vauhdilla, että sitä katsellessa tietää....sisimmässä ei ole epäilyksen häivää siitä, että tuo on tuleva olemaan peto.

2002 oli tietysti Unto, joka erinomaisen onnistuneesti jätti lounaan ja prikanmaan bongarit nuolemaan näppejään ja spekuloimaan saakeli vieläkin!!!! , että olisiko ehtinyt ja olisiko se kannattanut.....ja olisiko se ollut paikalle pääsyn jälkeen liian nopea vai ei. Erityisesti viimeinen kysymys taitaa olla vielä vaille kaikkia osapuolia tyydyttäviä vastauksia....:-D Hihi

2002 toukokuun alussa oli aktiivisesti salamoiva systeemi, jonka vaikutus alue taisi olla suurinpiirtein eteläiseltä Pirkanmaalta/pohjoisesta Kanta-Hämeestä tuonne...yllätys yllätys Jyväskylän seudulle. Toijalassa salamoi aika lailla katkotta noin klo. 17-22 tuona päivänä. Konvektio ei ehkä ollut tuon 26.5.2003 veroista, mutta ukkoset olivat parempia.- - -"

Hei!

Kun luin tuota Tomin riipaisevan kaihoisaa muistelointia 'vanhoista hyvistä ajoista' :-D niin oli ihan pakko ruveta hiukan tutkimaan, mikä noissa tapauksissa oli oikein kysymyksessä virallisten faktojen lisäksi.

Erityisesti kiinnostivat nuo mainitut 2002 toukokuun alku ja heinäkuinen Unto. (Kyllä sen 26.5.03 katsoin myös, se oli aika vetinen juttu, 'vesiplaneetta' Mars ratkaisevassa roolissa painamassa märän peukalonjälkensä tapaukseen.). Kaikissa näissä olivat nuo troposfäärikylmät tietysti yhteisenä tekijänä.

Toukokuun 2002 alussa oli vahvimpana Pluto asialla, hidas 'lämpöplaneetta', siksi se salamointikin kesti kauemmin. Ja mitä kaukaisempi yhteistyökumppani, sitä voimakkaampi vaikutus, kuten jo tammikuun solmujenkin kohdalla huomattiin (Saturnuksen solmu hoiti Ruotsissa päivässä ne vuoden metsähakkuut, tietysti muitten tekijöitten lisäksi). On se Pluto muutaman kerran myöhemminkin antanut kuulua itsestään mutta on tainnut osua talvisaikaan, jolloin sen vaikutus on tietysti hiukan toisenlainen. Jos sinua Tom yhtään ilahduttaa, niin ensi kesänä Pluto taitaa taas sanoa sanottavansa ja jopa isommilla kirjaimilla. Ja jos se kerran tuntui 2002 meilläkin eikä vain jossain Ranskassa, niin eiköhän se ensi kesänäkin tee taas kauniita salamoita riittävän pitkään että kaikki ehtivät kuvaamaan.

Untossa puolestaan oli Merkuriuksen, Auringon ja Uranuksen tiimi asialla ja se oli huomattavasti nopeampi juttu, vaikka Uranus on hidas. Merkurius oli se 'laukaiseva' tekijä. Vaikea olisi ollut ehtiä paikalle, koska Merkurius on semmoinen väkkärä, äkkinäinen ja äkäinenkin, 'lämpöplaneetta' sekin (nämä ovat näitä eteriteettilaatuja) ja Aurinkokin aika nopea.

Mutta jotta jotain ehdittäisiin vielä tänä kesänä tarkata ajoissa, eikä pelkkiä loppuhäntiä auton ikkunasta, niin tässä on päivämääriä, joissa on kylmää korkealla ja toivottavasti vielä riittävästi lämpöä matalalla: siis elokuun 3, 8, 12, 21, 28 ja 29. Noissa viimeisissä on myös solmuja lähellä, toivottavasti pahentaa asiaa. :-)

Jos joku haluaa välttämättä lisätietoa, niin voin mie privaattipuolella jotain kommentoida. Mutta en voi ruveta mitään kirjekurssia pitämään, koska täytyisi selittää kaikki liian kaukaa. Ja tuskin kukaan haluaisikaan, tuntuuhan tämä aivan hullulta tässä porukassa, kuten Teemukin asiallisesti mainitsi. :-) Itse seuraan kyllä edelleen tosikiinnostavia juttujanne, kiitos niistä!

Terv. JJoh
johanna.koverola_ät_dnainternet.net

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html