Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jaana Johanna Koverola (jaana.koverola_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 25.07.2005



Voinhan minä kertoa ja olen maininnut täällä aikaisemminkin, että systeemi pohjautuu koko planeettajärjestelmään, mutta ei astrologiaan. Laajennettu luonnontiede ottaa huomioon, että fyysisen maailman taustalla, koko planeettajärjestelmässä, vaikuttaa hienoaineisempi, ns. eteerinen taso, jota nykyinen hiukkasfysiikka mahdollisesti jo hiukan alkaa koskettaa, ehkäpä liikkuu rajoilla, en tiedä varmasti. Mutta tämän eteerisen tason muutokset voidaan laskea ja ne vaikuttavat säätilaan.

Rudolf Steiner, tiukka tiedemies, on kuvannut tätä tasoa monissa teoksissaan, mm. "Maatalouskurssissa", johon koko biodynaaminen viljely pohjautuu, ja jolla viljelytavalla on oma professuurinsa Kasselin yliopistossa.

Tähän samaan planetaariseen järjestelmään perustuu myös ns. kasviregeneraatio, eräänlainen kasvinjalostustapa, jolla saadaan ällistyttäviä, erilaisia muutoksia saman emokasvin siemenistä kylvettyihin kasveihin pelkästään kylvöhetkeä muuttamalla. Tässä käytetään eteerisen tason erilaisia laatuja hyväksi. Niin saadaan kasviin täysin tiettyjä, haluttuja ominaisuuksia (satoisuus, aromi, taudinkestävyys, varastointikestävyys, vitaliteetti...), ja näin voidaan koko kasvilaji (nykyisin ne ovat heikkoja ja vastustuskyvyttömiä) tervehdyttää ja sen vastustuskykyä lisätä ulkoisia lisääntyviä uhkia vastaan, kuten saaasteet, ilmaston lämpeneminen, uudet vaeltavat, lämpenemistä pakenevat tuhohyönteiset, heikkokin ydinsäteily, lisääntyvä ja tihentyvä sähkömagneettinen verkosto, otsoonikato jne. Tämä järjestelmä on täysin vastakkainen esim. geenimanipulaatiolle, haitaton ja yhdenmukainen luonnon oman menetelmän kanssa.

Myös mm. mehiläiset noudattavat samaa järjestelmää, siis käyttäytyvät eteerisen tason muutosten mukaan, keräävät siitepölyä, keräävät mettä, valmistavat hunajaa tai rakentavat kennoja.

Sama ilmiö mikä näkyy kasveissa ja muussa luonnossa, näkyy kaikkein nopeimmin säätilan vaihteluissa, jopa puolessa tunnissa. Siksi sitä on kaikkein helpoin havainnoida. Mutta tämä alue kaipaa vielä paljon tutkimista. Itse olen harrastanut biodynaamista viljelyä n. 25 vuoden ajan, kasviregeneraatiota yli 10 v ja säätutkimusta intensiivisemmin kohta 10 v. Ja kuitenkin olen aivan alussa. Mutta jotain asiasta luulen jo ymmärtäväni.

JJohanna

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html