Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jaana Johanna Koverola (jaana.koverola_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 25.07.2005



Hei!

> RS: Onko sinulla jonkinlainen mittauslaite näiden trombiennusteiden
> tekoon?
> MW: Mitkä asetelmat? Ei ainakaan sääennusteissa ja mallidatoissa taida
> näkyä mitään
> hirveän erikoista.
> EK: Sijaitseeko alueella hyvin epävakaat olosuhteet trombien
> kehittymiselle? Tukeeko ilmakehän tuuliprofiili supersolutyyppisten
> ukkosten syntymistä ja sitä kautta mahdolloisia trombeja?

Viimeiseen kysymykseen vastaan vain että mielestäni olosuhteet tukevat trombien syntymistä. En tunne virallista meteorologiaa vielä niin paljon (vaikka yritän opiskella) että osaisin vastata haluamallanne tavalla. Minulla on oma systeemini (ei kuitenkaan oma keksimäni, mutta jota olen itse kehittänyt tähän tarkoitukseen), joka perustuu ns. laajennettuun luonnontieteeseen, ja josta kyllä on sekä virallista että epävirallista tutkimusta ja julkaisuja olemassa. Tästä systeemistä näkyy ja siitä voi laskea tiettyjä arvoja, joista voi tehdä päätelmiä, ja joita tässä edelleen testailen. Ne ovat jo jonkin aikaa osoittautuneet melko mukavasti täsmääviksi. Mutta niistä täytyy saada vielä paljon lisää kokemusta ja havaintoja. Vertailen niitä jatkuvasti viralliseen dataan, myös aikaisempiin vuosiin. Mutta tämä oma systeemini poikkeaa tavanomaisesta meteorologiasta, vaikka tarkkailee ja kuvaakin samoja ilmiöitä. Vain toiselta kantilta. Olen pitänyt kyllä kurssejakin tästä toisenlaisesta järjestelmästä, joka siis täydentää tavanomaista meteorologiaa. Samalla kun tutkin tätä asiaa eteenpäin, löydän jatkuvasti kiinnekohtia ja säännönmukaisuuksia, joissa nämä kaksi ajatelutapaa yhdistyvät, ja se on omasta mielestäni valtavan kiinnostavaa.

Mutta nyt on parasta vain seurata tapahtumia (kun ei ole tämän pitempi aika) ja katsoa, täsmääkö vai ei.

Olen näistä maininnut nyt siksi, että itse seuraan hyvin tarkasti tätä erityistä ajankohtaa (koko loppukuu), ja niinpä muutkin kiinnostuneet voisivat näinä päivinä ehkä hiukan valppaammin tarkata tutkakuvia ja tähytä taivaalle.

JJoh

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html