Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

timo.leponiemi_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 22.07.2005



Ohessa tuore STT-sähke. Alla suora linkki NHC.n sivuille. Siellä kyllä näyttäisi, että hyrrä heittäisi Franklinin ohi jenkkirannikon, mutta eihän näistä pyörähtelijöistä koskaan tiedä...

Timo L.

http://www.nhc.noaa.gov/

Kesän kuudes hirmumyrsky syntyi Karibianmerellä

 Miami,
 22. 7.
 (STT-Reuters)

  Kesän hurrikaanikauden kuudes hirmumyrsky on syntynyt Karibianmerellä, kertoi Yhdysvaltain kansallinen hurrikaanikeskus. Frankliniksi nimetty myrsky muodostui Bahamasaarten pohjoispuolella myöhään torstaina.

Varhain perjantaiaamulla myrskykeskus oli noin 160 kilometrin päässä Bahaman pääkaupungista Nassausta. Myrsky ei ole vielä saavuttanut hurrikaanin voimakkuutta, mutta sen uskotaan keräävän lisävoimia viikonloppuna.

Meteorologit arvioivat Franklinin liikkuvan ensin pohjoiseen muutaman päivän ajan ja kiertävän ensi viikon alussa Floridan rannikolle.

Tapaus on ainutlaatuinen, sillä keskuksen mukaan koskaan aiemmin ei Atlantin hurrikaanikauden kuudes myrsky ole ilmestynyt näin aikaisessa vaiheessa. Edellinen ennätys syntyi vuonna 1933, kun kuudes myrsky syntyi elokuun 4. päivänä.

#07:04#

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html