Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jaakko Haapala (jaakko.haapala_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 19.07.2005



Lapissakin ukkonen on tehnyt tuhojaan:

http://www.kaleva.fi/html/JTpage496091.html    

Ukkonen sytytti taas paloja Lapissa

Ukkonen sytytti maastopaloja Lapin läänissä tiistaina. Maastopaloja syttyi Rovaniemen maalaiskunnassa ja Tervolassa. Ensimmäinen palo syttyi Tervolan Kätkävaarassa. Hätäkeskus sai ilmoituksen palosta puoli viiden aikaan iltapäivällä. Kätkävaarassa tuleen oli syttynyt noin kaksi hehtaaria metsää.

Sammutustöihin tulleet Tervolan palolaitoksen yksiköt havaitsivat, että vaaran toiselle laidalle oli syttynyt toinen, noin hehtaarin kokoinen maastopalo.

Paloja sammutettiin Tervolan palolaitoksen ja rajavartioston helikopterin voimin. Kumpikin palo oli saatu hallintaan iltaan mennessä.

Rovaniemen maalaiskunnan marraskoskella ukkonen sytytti taimikkoa tuleen viiden aikoihin iltapäivällä. Kuivassa maastossa levinnyt palo ei saanut aikaan suuria taloudellisia vahinkoja.

Marraskosken palo sammui Ounaskosken ja Saarenkylän vapaapalokuntien voimin. Heti sammutustöiden jälkeen puhjennut vesisade hoiti jälkisammutuksen.

Ukkonen on pitänyt Lapinläänin palolaitoksia kiireisinä tällä viikolla. Maanantaina ukkosen sytyttämiä paloja sammuteltiin Ranualla, Posiolla ja Ylitorniolla.    

---

 

Jaakko Haapala


-- Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html


image001.gif