Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Makela (veikko.makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 14.07.2005


Tässä taannoin reilu kuukausi sitten käytiin myrskybongareiden ja ilmakehän valoilmiöjaoston listoilla osittain rinnakkaista keskustelua spriteistä. Tuolloin lupasin, että esittelen eri listojen tilaajille, mitä listoja meillä Ursassa on millekin ilmakehän valoilmiöiden asioille. Kaikki eivät välttämättä tunne näitä eri mahdollisuuksia, vaikka olisikin kiinnostusta eri ilmiöihin.

Jätin asian hautumaan, kunnes saisin listojen arkistointiprojektiä  vähän etenemään. Tovi ehtikin venähtää yli kuukauden mittaiseksi.

Siispä asiaan:

Ursalla ilmakehän valoilmiöiden ja sääilmiöiden seuranta jakautuu useamman jaoston ja yhden harrastajaryhmän kesken. Mitään äärimmäisiä  reviirikiistoja ei ole, mutta toki enemmänkin yhteistä kiinnostusta voisi olla. Kylläkin näistä on omat sähköpostilistansa.  Seuraavassa tärkeimmät:

halo-l _ät_ ursa.fi


Halojaoston tiedotus- ja keskustelulista. Viestikriteerejä höllennettiin  vastikään. Havaintojen pikaraportteja, kuulumisia halotutkimusrintamalta,  peruskysymyksiä ja vinkkejä.

Lista on ajoittain hyvin vilkas: yli 200 viestiä tänä vuonna
(3-93 viestiä/kk).

Halolista on arkistoitu vastikään. Arkistossa yli 1800 viestiä heinäkuulta 1996 lähtien. Arkiston osoite on: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/halo-l/summary.html

Noin 90 tilaajaa.

ilmakeha-l _ät_ ursa.fi


Ursa nilmakehän valoilmiöjaoston keskustelu- ja tiedotuslista. Muiden ilmakehän valoilmiöiden kuin halojen foorumi. Esimerkiksi valaisevat yöpilvet ovat nyt ajankohtaisia. Alkuaikoina myös ilmasähköjutut (lue mm. salamat) olivat aika ajoin aiheina. Nyttemmin ne on jätetty enempi myrskybongausjasotolle. Ennen kaikkea erilaisia havaintoraportteja.

Lista on hiljaisempi kuin halolista, 70 viestiä tänä vuonna
(2-17 viestiä/kk).

Ilmakehälista on juuri arkistoitu. 700 viestiä heinäkuusta 1997 lähtien. Osoite:
http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha-l/summary.html

Noin 75 tilaajaa.

myrskybongarit-l _ät_ ursa.fi


Ursan piiriin liittyneet myrskybongausharrastuksen keskustelu- ja tiedotuslista. Runsaasti havaintoraportteja, linkkivinkkejä suuresta maailmasta ym. myrskyaiheista keskustelua. Lista toimi aluksi Yahoon sähköpostilistanan, mutta siirtyi toukokuussa 2004 lähtien Ursan palvelimelle.

Lista on hyvin vilkas, yli 500 viestiä tänä vuonna (8-116 viestiä/kk). Lista on arkistoitu toukokuusta 2004 lähtien, 1630 viestiä. Arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html Yahoolistan viestit on otettu talteen, mutta niitä ei ole saatu verkkoon.

Noin 240 tilaajaa.

aurora-l _ät_ ursa.fi


Revontulijaoston lista. Revontulihavaintoja, ennusteita ja muuta aiheeseen liittyvää. Lista on viime aikoina ollut valitettavan hiljainen, vain 10 viestiä tänä vuonna. Listaa ei ole vielä arkistoitu.

Noin 90 tilaajaa.

meteoptic-l _ät_ ursa.fi


Kansainvälinen ilmakehäoptiikan lista. Lista olin pitkään Suomen korkeakoulu- ja tutkimusverkon FUNETin listapalvelimella, mutta siirtyi nyt kesäkuussa Ursan palvelimelle, koska FUNET on lopettamassa listapalveluaan.

Listalla keskustellaan englanniksi erilaisista ilmakehän valoilmiöiden havainnoista, raportoidaan erikoisemmista havainnoista ja annetaan vastauskia kysymyksiin aihepiiristä.

Lista on perustettu jo keväällä 1995 ja arkistoon on kertynyt 780 viestiä 10 vuoden ajalta. Arkisto on salasanasuojattu ja salasanan saa listalle liittymisen yhteydessä. Arkiston osoite on http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/meteoptic-l/summary.html

Noin 110 tilaajaa.

  • * *

Ursalla on koko joukko muitakin postilistoja, joiden luetteloa löytyy osoitteessa: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html

Listoille liittyminen onnistuu em. sivulta löytyvillä linkeille.

-VeikkoM-

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html