Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Ari-Juhani Punkka (ari-juhani.punkka_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 13.07.2005



Moi,
Valitettavasti ukkosennusteen tekoon ei ollut nyt aikaa, mutta pikaisesti katsottuna keskiviikon säätilanteessa on pieniä mahdollisuuksia vaaraa aiheuttavien ukkossolujen syntyyn. Iltapäivällä ja alkuillasta riskialue kattaisi Oulun läänin itäpuoliskon, Keski-Suomen pohjoisosan, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan. Näillä alueilla tuulishearia on paksussa kerroksessa kohtalaisesti tarjolla. Jos nostotiivistyskorkeus (LCL) jää alle 1500 metriin ja kyseisen alueen yli liikkuu lisäksi heikko matalan osakeskus (kuten jotkin mallit ennustavat), ei olisi mikään ihme, jos joku ukkossolu pyöräyttäisi alleen supersolutyyppisen trombin. Välttämättä edes matalan osakeskusta ei vaadita, jos pintatuulet kääntyvät puhaltamaan etelästä tai kaakosta (ja samanaikaisesti pilven alarajat ovat alle tuon 1500 metrin).

Yllä oleva ei ollut siis varsinainen ennuste, vaan spekulointia sillä, mitä keskiviikko voi tuoda tullessaan.

Jo ennen iltapäivää Pohjanmaalla saattaa olla bongattavaa, kun Ruotsiin kehittynyt ukkosalue/sen jäänteet liikkuu idemmäksi.

A-JP

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html