Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Mats Kommonen (mats_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 09.07.2005



Kuulemani irkkihuhun mukaan on Turun seudulla ollut muitakin ihailemassa luonnonvoimien kauneutta ja voimaa perjantai-iltana. Kuulemani mukaan tunnelma Rammsteinin keikan alkaessa ei ole ollut paras mahdollinen.

Seurailin solun tuloa ja voimistumista ja odottelin kameroineni. Solun voimistuminen tapahtui kuin varkain, kovin sade ja salamointi tuli aivan eri kohdasta kuin missä sitä alunperin 'piti olla'. Päälle sen pitikin tulla, mutta aluksi näytti että se olisi ollut menossa itäpuolelta ohi.

Alla linkki väliaikaishakemistoon, mistä löytyy pari otosta pilven saapumisesta sekä pari salamaa pilven ollessa kohdalla/ohi. Panoramat on tehty 640x480-mpg:n freimeistä.

http://www.cc.utu.fi/tietoturva/privtemp/20050708/

22.30-panorama on tietty favoriittikuva, siinä näkyy mammatuksenomaisia pilvirakenteita nätisti auringonvalossa, ja pahin sade ja salamointi tulivat pilvestä alas juuri näiden kohdalta hetkeä myöhemmin, jahka ne saapuivat kohdalle. Solu oli jatkuvassa muutoksessa, oikealla oleva rankkasadeosio kuihtui ja uutta muodostui lännenpuoleiseen laitaan (kuvassa pohjoisessa eli rautatien sähköpylvään kohdalla). Sama näkyi tutkakuvissa, läntinen reuna punertui nopeasti. Ilmeisesti merituulen jämät puhalsivat vielä (juurikin lännen-lounaan puolelta) lisää eloa pilveen, joka jo muuten olisi rauhoittunut illan jäähtyessä. Eli tässä oli sitä telkkarissa mainittua :) rannikkoefektiä sitten käytännössä.

Rakeita ei tullut ainakaan omassa havaintopisteessäni enkä kuullut niistä muualtakaan kaupungissa. Mukana myös pari veljen ottamaa kuvaa solun länsipuolelta. Ensimmäisestä tulee mieleen ID4.. :)

Edellinen Ruisrock-solu ylitti kaupungin ja Ruissalon kuuden kieppeillä, siitä ei minulla ole ruisrock-kävijöitä varten matkamuistoa tallennettuna. Komiat paukkeet oli kyllä keskustassa ja maasalamoita sataman suunnalle.

--

        Mats
--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html