Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Tom Eklund (tom.eklund_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 30.05.2005



Moi,

Kenelläköhän Suomessa on niin paljon pimeän ajan yöukkosia, että voi jättää osan oikein tietoisesti kokematta ja keskittyä spritejen odotteluun. Ei ainakaan täällä ja mistä sitä tietää, vaikka joku olisi spriten jo nappannut esim. johonkin meteorikameraan. Hmmm...Suomessakin on otettu parikin yöukkoskuvaa, kuinkakohan monesta niistä on edes tarkastettu, että löytyiskö sieltä joku heikko sprite...Eri asia on kuinka vähän sellaista tarttuu mukaan jollekin 100ASA filmille.... Niin kuinkakohan läheltä ukkospilveä spritejä, niitä kirkkaimpia tai korkeimpia muotoja, on parhaimmillaan mahdollista nähdä, jos pilvi on kirkasta pimeää taivasta vasten?

Eikös Vornhusen kuvannut ekat spritensä Euroopassa jo itseasiassa pari vuotta sitten, kuvat vaan eivät tainneet olla ihan noin selviä kuin ne nyt ovat. Tosin hänellä oli muistaakseni hieman apua siitä, että saattoi ajaa alpeille ja nähdä pitkälle ja päästä alapilvien yläpuolelle sekä taisi olla jotain aika herkkää elektroniikkaa mukana..

Jos viesti kuullosti töykeältä, niin ei ollut tarkoitus.....:D

Terveisin,
Tom E

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html