Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Ari-Juhani Punkka (ari-juhani.punkka_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 25.05.2005



Moi,
Eilen oli Suomessa kesän ensimmäinen kunnon ukkospäivä. Maasalamoita rekisteröitiin reilut 4 000 kappaletta. Perämereltä Lapin kaakkoisosaan liikkui iltapäivällä hyvin voimakkaita konvektiosoluja. Jostain mystisestä syystä Euroopan ATD-verkko ei nähnyt salamointia lähes ollenkaan. Asiaa on pohdittu pikaisesti täällä IL:ssä ja on esitetty epäilyjä, että Baltian voimakas ukkosalue sokaisi ATD-antureita siten, ettei niiden tehokkuus enää riittänyt pohjoisiin salamoihin.

Ohessa pari tutkakuvalinkkiä eilisistä soluista. Animaatiossa näkyy hieno soihtumainen sadeolio, jonka kärjessä on pieniä oireita koukkukaiusta. Lisäksi solu liikkuu lievästi oikealle muiden solujen liikkeeseen verrattuna. Toisessa kuvassa näkyy nätti kuuropilvinauha, jossa on huomiota herättäviä pullistumia ja nauhan takaosan kovertumia.

http://koti.mbnet.fi/m_areena/20050524lapland.gif http://koti.mbnet.fi/m_areena/20050524_1740.gif

Jos joku on kuullut huhuja tai lukenut lehdistä Lapin mahdollisista tuhoista, toivoisin, että tieto päätyisi tänne listalle. Raportit auttaisivat mm. ennusteiden verifioinnissa.

A-JP

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html