Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marco Johansson (astro_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 22.05.2005



Hei kaikki!

Otan tietoisen riskin ja spammayksen uhallakin 'mainostan' omia sivujani :-)

Nyt kesän ja ensimmäisten ukkosten kynnyksellä haluan vihjaista sivuistani, joita voi käyttää jonkinlaisten arvioiden tekemiseen tulevasta säästä ja mahdollisten myrskyjen voimakkuudesta, suunnista ja sademääristä.

Olen sekaharrastaja, joka rakentelee ja väsää jos kaikenlaisia hilavitkuttimia minne sattuu, miten sattuu. Jo viidettä vuotta projektien mukana on ollut sää-asemasivusto joka on kehittynyt hiljalleen paremmaksi ja paremmaksi. Keskeisin havainnointiväline sivuillani on APT kuvia vastaanottava automatisoitu radiolaitteisto, joka seuraa yllämme meneviä sääsateliitteja ja tallentaa niiden lähettämää kuvainformaatiota.

Osalle teistä on varmasti tuttua moinen vastaanotto - olen vain kovin hämmentynyt siitä, että en ole törmännyt vielä yhteenkään toiseen suomalaiseen sivustoon, joka vastaavaa toimintaa esittelisi. Lienenkö ainut - tuskin kuitenkaan :-)

Sain juuri tuoreimman päivityksen tehtyä ja nyt sivujen grafiikka kestää jo vähän julkisempaakin esittelemistä - aikaisempi sivusto kun oli vähän kotikutoinen. Sivuilla seurataan NOAA-perheen sääsateliitteja ja niiden välittämiä kuvia päivitetään jatkuvalla syötöllä sivulle. Joskus kuvat epäonnistuvat jostain syystä, mutta hyötysuhde hyvien kuvien suhteen lähentelee jo 60% josta olen varsin tyytyväinen.

En lähde tässä suuremmin selvittelemään sitä, miten kuvat generoidaan, mutta vastailen mielelläni kysymyksiin sähköpostitse, mikäli jollakulla tulee kova hinku saada lisää tietoa järjestelmästäni.

Ja jotta tämä(kään) posti ei menisi ihan lässytykseksi, niin osoite on:

http://wxsat.hiiru.net

Lähes helteisin terkuin: Marco Johansson, Helsinki

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html