Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

timo.leponiemi_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 08.04.2005



Koivun siitepölyä leviää etelästä Suomeen

 Helsinki,
 5. 4.
 (STT)   Koivuallergikot voivat saada oireita eteläisten ilmavirtausten mukana tulevasta koivun siitepölystä jo viikon kuluttua. Metsäntutkimuslaitos muistuttaa, että kaukokulkeutumana tuleva siitepöly ehtii Suomeen huhtikuun puolivälissä, pari kolme viikkoa ennen kotimaisten koivujen kukinnan alkamista.

Metsäntutkimuslaitoksen ennusteen mukaan Suomessa koivun hedekukinta on tänä keväänä hieman keskinkertaista runsaampaa maan lounaisosassa. Muualla maassa koivu kukkii keskimääräistä heikommin.

Metlan ennusteen mukaan Pohjois-Suomen uudistusaloille voi syntyä tänä vuonna luontaisesti paljon männyn ja kuusen taimia, koska kuusen ja männyn siemensadosta odotetaan hyvää.

Tänä keväänä männyn siemensato on keskimääräistä runsaampi koko maassa. Parhaat sadot on odotettavissa Pohjois-Suomen lisäksi maan länsiosissa.

Kuusen siemenpulan arvioidaan jatkuvan Etelä-Suomessa, mutta maan pohjoisosissa hyvälaatuisia kuusen siemeniä varisee runsaasti uudistusaloille.

#11:24#

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html