Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Ari-Juhani Punkka (ari-juhani.punkka_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 08.01.2005



Moi,
Myrskykeskus Erwin on parhaillaan muhimassa Brittein saarteen lähistöllä ja liikkuu eilen ennakoitua reittin pitkin. Keskuksen heikkotuulisen alueen koossa ja tätä kautta myrskyisimpien tuulien sijainnissa on kuitenkin tapahtunut muutos. Tanska, eteläinen Ruotsi, Keski-Itämeri ja Baltian maat tulevat kokemaan kenties ennätyksellisiä tuulia. Tanska, Norja ja Ruotsi ovat antaneet omille merialueilleen hirmumyrskyvaroituksen (30-35 m/s), mikä on erittäin harvinaista.

Suomen kannalta tilanne on siis liukunut heikkotuulisempaan suuntaan. Pohjois-Itämerellä ja Suomenlahdella tulee mitä todennäköisimmin myrskyämään kovaa, mutta ennätykset joudutaan ehkä unohtamaan (ainakin tuulen osalta - aallot voivat olla toinen juttu). Suomen maa-alueille kaikkein rajuimmat tuulet eivät pääse lainkaan. Silti tuulen puuskat voivat aiheuttaa vahinkoja myöhään tänä iltana aivan maan lounaisimmassa osassa. Yöksi saattaa olla tulossa heikkotuulisempi vaihe, mutta aamulla tuulet voimistuvat uudelleen lounaisissa maakunnissa ja voivat vielä olla vaarallisen voimakkaita.

Tilanne on kuitenkin hyvin pienestä kiinni. Ainoastaan 100 km siirros pohjoiseen toisi kunnon lounaistuulia sisämaahankin. Jäädään odottelemaan...

A-J

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html