Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Tom Eklund (tom.eklund_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 23.12.2004



Moikka,

Juu, tuli sitten täällä Toijalassakin vääntäydyttyä ulos ja myrskyä katsomaan. Ensin pystytin tuulimittarin Toijalan ja Valkeakosken rajalla olevan Konhon korkealle rantapenkereelle, mutta tuolloin, eli noin klo. 20:n aikoihin, propelli ei vielä pyörinyt haluttua tahtia. Konhossa parhaat puuskat olivat vain luokkaa 14 m/s ja keskituuli ehkä 7-8 m/s. Sade tuli lumena, mutta taisi perhana sulaa samantien vaatteisiin osuttuaan, joten noin klo. 21 oli vuorossa pientä vaatteiden vaihtoa ja sitten suunta kohti Patavuorta.

Patavuori on suht. korkea paljaslakinen kallio tai mäki Toijalan eteläpuolella ja nyt toivoin tuon korkean ilmanalan antavan hieman reippaampia lukemia. Järkevää tai ei, horjuin tuon mäen päällä tuulessa seuraavat noin kaksi ja puoli tuntia. Tuona aikana 5 puuskaa kellotti vähintään 20 m/s ja niistä kaksi voimakkainta olivat 21.? m/s sekä suurinpana tuulimittarin myrskymittariksi "korkannut" 22.4 m/s. tuuli ylsi 18 m/s ehkä noin 10kertaa koko aikana. Tuli myös pantua merkille, että muka painava jalusta ei pysy pystyssä hieman kovemmassa tuulessa ja että otsalamppu on hyvä olla olemassa, jos aikoo raahata bongausvarusteita keskellä pimeää "metsää"....Myterin lumisade oli pienoinen pettymys, lunta kyllä tuprutti, mutta näkyvyys oli ruhtinaallinen koko ajan, eli ei tuo mikään lumimyrsky ollut.

Noh, jmukavan raikas keli joka tapauksessa, täytyy kokeilla samaa uudestaankin. :-)

t.
Tom Eklund

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html