Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Teemu Mäntynen (teemu_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 23.12.2004



Tervehdys,

Vaikka viime hetken ennusteet eilen iltapäivällä näyttivätkin, että Gerta jää odotettua laimeammaksi, suuntasin auton keulan Salosta Hankoon. Menomatkan keli oli tuulinen, sateinen ja pilkkopimeä, mutta ei erityisen paha.

Hankoon saavuin n. klo 19, ja ajoin suoraan Hangon ulkosataman vieressä olevalle Tulliranta nimiselle puisto-/uimaranta-alueelle, jonka jo ennakkoon arvasin hyväksi fiilistelypaikaksi. Auto parkkiin rannan suurten käkkärämäntyjen keskelle, joiden arvelin ja toivoin kestävän pystyssä vielä tämän nujakan. GoreTexit niskaan ja puhuria päin nojailemaan rantatöyräälle, jossa tuuli töyrästä ylös noustessaan pakkautuu vieläkin hurjempiin lukemiin. Suojaisella hiekkarannalla aallot jäivät melko mataliksi, mutta merenkäynti oli kuitenkin kokemisen arvoinen. Pimeys nieli salamalaitteen valotehon, ja kuviin ei saanut tarttumaan kuin rantaviivan vaahtoa ja tuulen paiskomia meriveden roiskeita. Yltynyt sade, joka tuulen kiidättämänä teki merelle katselun kivuliaaksi, ajoi minut lopulta pois.

Siirryin Länsisataman kupeeseen n. klo. 20. Ihailin merenkäyntiä hetken auton lämmössä, mutta ryhdistäydyin ja siirryin kameroineni ulos. Tuuli piiskasi sadetta ja pärskeitä vaakasuorassa, mutta sain suojaa jonkinlaisen betonibunkkerin kupeesta. Ao. linkin takaa löytyy kuva:

http://www.mantynen.com/teemu/foto/displayimage.ph?album=8&pos=2

(kuvan kellonaika pitäisi olla 20:22:01 eikä 21...)

Sekä Tullirannassa että erityisesti Länsisatamassa oli yhteensä kymmenittäin "sunnuntaibongareita", jotka auton suojista ihailivat myrskyävää merta. Muita "HC-bongareita", jotka olisivat uskaltautuneet ulos autostaan tai olleet ulkona minuuttia kauempaa, en nähnyt :)

Kotimatka oli kelin puolesta paljon tulomatkaa huonompi, sillä Tammisaaresta pohjoiseen alkoi pyryttää, ja tie muuttui nopeasti puuroksi.

Ja nyt siirrytään "raporttini" kiistanalaisimpaan osuuteen:

Paluumatkalla tiellä 52 Tenalan ja Perniön välissä suunnilleen Svenskbyn kohdalla n. klo. 21:25 näin sakeassa lumisadealueessa välähdyksen, jonka tulkitsen melkoisella varmuudessa pilvisalamaksi, vaikka olen sentään ollut Skepsis ry:n jäsen :)

Välähdys näkyi korkealla suoraan nenäni edessä, ja peitti huomattavan suuren osan näkymästä. Etäisyyttä on mahdoton arvioida, mutta jos se olisi ollut voimalinjan oikosulku, sen olisi tarvinnut olla korkeintaan n. 200-300m päässä. Mitään voimalinjaa en kuitenkaan havainnut. Kotiin päästyäni tarkistin Vaski.netin salamatutkan, mutta siinä ei näkynyt mitään aktiviteettia.

-- 
Teemu Mäntynen
--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html