Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

timo.leponiemi_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 23.12.2004



Myrsky katkoi sähköjä Vattenfallin verkkoalueella pahiten Pirkanmaalla ja Hämeessä

Vattenfallin sähköverkoissa myrsky aiheutti eniten katkoja Pirkanmaalla ja Hämeessä. Myös Keski-Suomessa, Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla myrsky sai jonkin verran aikaan sähkövikoja.

Vattenfallin verkkoalue kattaa reilut sata kuntaa alkaen etelästä

Pohjois-Uudeltamaalta Karkkilasta jatkuen Päijät-, Kanta- ja
Lounais-Hämeeseen, Pirkanmaalle, Keski-Suomeen ja edelleen Etelä- ja
Pohjois-Pohjanmaalle Hailuotoon saakka.   Kaatuneet puut sekä lentelevät
oksat ja risut katkoivat sähköjä koko Vattenfallin toimialueella.

Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla sähkökatkoja eilen illansuussa Myrskyn aiheuttamia vikoja alkoi syntyä Vattenfallin sähköverkoissa eilen illansuussa Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Lapuan, Nurmon ja Ylistaron alueella reilut tuhat asiakasta oli ilman sähköä kahdesta neljään tuntiin. Oulaisissa ja sen lähikunnissa vajaa tuhat asiakasta oli sähköttä reilu pari tuntia.

Keski-Suomessa vain vähän sähkövikoja illalla Pohjanmaan suunnasta myrsky siirtyi Vattenfallin alueella Keski-Suomeen. Jämsän, Saarijärven ja Kinnulan alueella illan mittaan vajaa 700 asiakasta oli sähköjä vailla kolmesta neljään tuntia.

Pirkanmaalle ja Hämeeseen myrsky iski rajuimmin yöllä Pahimmin myrsky koetteli Vattenfallin sähköverkkoja Pirkanmaalla sekä Päijät-, Kanta- ja Lounais-Hämeessä puolestayöstä alkaen. Laajimmat asiakasmäärät olivat tällä alueella ilman sähköä kahden ja kolmen aikaan yöllä. Enimmillään sähköttä oli reilut 9000 asiakasta. Sähköt saatiin palautettua pääsääntöisesti kolmessa, neljässä tunnissa. Raju tuuli, pyry ja pimeys hidasti korjaustöitä.

Pirkanmaalla viat painottuivat Vilppulan, Oriveden, Luopioisten ja Pälkäneen alueelle. Lounais-Hämeessä sähköt katkesivat ennenkaikkea Urjalan, Jokioisten, Tammelan, Lopen sekä Pohjois-Uudella maalla Karkkilan seuduilla. Kanta-Hämeessä sähkökatkoja oli Hattulassa, Hauholla, Lammilla ja Rengossa. Päijät-Hämeessä myrskyn aiheuttamat sähköhäiriöt osuivat Kuhmoisiin, Padasjoelle ja Sysmään.

Vattenfallin asiakaspalvelu palveli asiakkaita koko yön. Viankorjaus eteni koko myrskyn ajan hyvin Vattenfallin omien asentajien sekä yhtiön verkonrakennuksen yhteistyöyhtiöiden asentajien työnä.

Aamulla kello 8.00 aikaan sähköttä oli nelisensataa asiakasta. Paikallisia vikoja saattaa päivän mittaan vielä tulla, mutta korjausvalmiudet ovat hyvät. Vattenfall varautuu myös ensi yön aikana maan yli kulkevaan uuteen matalapaineen rintamaan. Neuvoja sähköhäiriöön varautumiseen löytyy Vattenfallin www-sivuilta.

Lisätietoja

Käyttöpäällikkö Markku Vänskä 0400 122 260 Viestintäjohtaja Heini Kuusela-Opas 040 562 4335

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html