Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

timo.leponiemi_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 22.12.2004



///MYRSKYKOOSTE/// Vuoden kovin myrsky repi kattoja ja kaatoi puita

 Helsinki,
 22. 12.
 (STT)   Vuoden voimakkain myrsky kaatoi puita, repi kattoja ja katkoi sähköjä eri puolilla Suomea keskiviikkona. Vakavia tuhoja myräkkä ei kuitenkaan iltaan mennessä aiheuttanut. Ilmatieteen laitoksen mukaan myrsky ohittaa Suomen melko nopeasti.

Erityisen julmasti tuuli puhalsi Suomen merialueilla, jossa se vaikeutti laivaliikennettä. Esimerkiksi Helsingin ja Tallinnan välillä liikennöivät pika-alukset jäivät heti aamusta satamaan. Varustamojen isot matkustajalaivat kuitenkin kulkivat kovasta merenkäynnistä huolimatta normaalisti. Myös saaristossa lautta- ja lossiliikenne katkesi monin paikoin.

Varsinais-Suomessa kova tuuli kaatoi puita iltapäivällä ja illalla. Pelastuslaitosten mukaan huono keli aiheutti myös useita peltikolareita.

Pohjanmaalla myrsky lähinnä kaatoi puita ja repi kattoja. Sähkökatkoja oli muun muassa Ylistarossa, Nurmossa ja Lapualla, joissa oli yhteensä noin tuhat verkkoon kuulunutta taloa ilman sähköä. Useimmat katkoksista olivat kuitenkin lyhyitä. Myös Pohjanmaan rannikolla oli muutamia lyhyehköjä sähkökatkoksia.

Pohjois-Savossa ja Keski-Suomessa kova tuuli kaatoi puita ja heitteli oksia sähkölinjoille. Keski-Suomessa muutama sata taloutta menetti sähköt vähäksi aikaa Saarijärven eteläpuolella ja Jämsässä.

Uudellamaalla, Pirkanmaalla ja Hämeessä myrsky tyytyi kaatelemaan puita. Itä- ja Pohjois-Suomeen myräkkä ei iltaan mennessä ehtinyt.

#21:31#

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html