Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Ari-Juhani Punkka (ari-juhani.punkka_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 21.12.2004



Moi,
Ennuste ei ole paljoakaan muuttunut - tilanne näyttää edelleen todella vaaralliselta. Timpen mainitsemat TKE-arvot ovat huomattavia, kun vertaa niitä vaikkapa Janikaan. Tuolloin ääriarvot taisivat mennä maa-alueilla viiden ja kuuden väliin. Nyt liikutaan jo hyvin lähellä sitä.

Tuuli voimistuu lännestä käsin ja myrskylukemia saataneen mittailla Pohjanlahdella jo aamulla tai aamupäivällä. Päivän aikana tuulet voimistuvat jo maa-alueillakin ja maan länsiosassa tuulihuippu osunee iltaan. Tällä hetkellä näyttäisi, että rankimmin tulisivat kärsimaan ensin illalla maan lounaisosa ja osa etelärannikkoa ja myöhemmin iltayöllä/yöllä maan itäosa. Puhtaasti ilmanpaine-eroja tuijottamalla voisi arvioida, että eniten tulee rytisemään yön aikana maan itäosassa.

Merellä tämän vuoden keskituuliennätys (Valassaaret 28.8 m/s) on vaarassa rikkoutua - puuskissa mentäneen joka tapauksessa yli 30 m/s:n. Maa-alueilla keskituulet yltävät yleisesti 10-15 m/s:iin ja puuskat ylittänevät helposti 20 m/s. Vajaan kilometrin korkeudella tuulennopeudet ovat peräti 30-35 m/s.

Ne keitä kiinnostaa suuret aallot, kannattaa suunnata huomisiltana vaikkapa Hankoniemen kärkeen. Epäilisin, että ainakin sisämaan asukeille tämä voisi olla melkoinen elämys. Kannattaa kuitenkin pitää turvallisuusasiat mielessä, koska kyseessä on todellakin vaarallinen säätilanne.

A-JP

ps. Timpe pistäpä taas TKE-päivityksiä, jos ehdit.

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html