Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Ari-Juhani Punkka (ari-juhani.punkka_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 19.12.2004



> Mutta kuten kaimani Johanna, olisin minäkin kovin kiinnostunut
> Ilmatieteenlaitoksen koulutuksesta.

Moi,
Ensi keväälle on tosiaankin alustavasti suunniteltu mb-koulutuksen toista osaa. Mikäli tämä yksipäiväinen tapahtuma järjestetään, se sijoittunee kalenteriin huhtikuulle tai toukokuun alkupuolelle jollekin lauantaille. Pitopaikka olisi mitä luultavimmin jälleen Säätalo Helsingin Kaisaniemessä. Viimeksi koulutukseen osallistui noin 35 henkeä, mikä lienee tälläkin kertaa suurin mahdollinen määrä.

Koulutuksen järjestäminen on ensisijaisesti kiinni siitä, löytyykö siihen tarpeeksi osanottajia. Toinen toteutumisen kannalta tärkeä tekijä on valmisteluun vaadittava aika, jota pitäisi allekirjoittaneelta (ja ehkä parilta muultakin henkilöltä) löytyä melko paljon. Tällä hetkellä kalenteri ei ole töiden osalta mitenkään ylikiireinen, mutta yleensä sillä on tapana täyttyä ääriään myöten.

Koulutuksen ensimmäinen osa keskittyi konvektiivisten sääilmiöiden havainnointiin. Toisessa osassa tehtäisiin pieni kertaus havainnointiasioihin, mutta pääteemana olisi evästää bongareita löytämään kiinnostavat ilmiöt. Käytännössä päivän aikana annettaisiin neuvoja tutka- ja satelliittikuvien tulkintaan sekä pieniä vinkkejä numeeristen mallien käyttöön. Tärkeässä asemassa olisivat myös vinkit, kuinka toteuttaa chasematka käytännössä.

Koulutuspäivän loppupuolelle hahmotteilla on chaseharjoitus, jossa osallistujille annettaisiin säädataa ja heidän tulisi päättää, kuinka liikkua Suomen kartalla vallitsevan tilanteen mukaan. Harjoituksessa tulevaa säätä (ja dataa) ei voisi nähdä etukäteen, jotta tilanne vastaisi mahdollisimman paljon todellisuutta. Koulutus olisi siis tarkoitus viedä niin lähelle käytäntöä kuin se vain luentosalissa onnistuu.

Koulutuspäivän ajankohtaan annetaan luultavasti kaikille mahdollisuus vaikuttaa samoin kuin päivän tarkempaan sisältöön. Ohjeita ja lisätietoja seuraa talven mittaan.

Kommentit ja ehdotukset ovat jo tässä vaiheessa tervetulleita.

A-JP

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html