Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

nohi_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 07.12.2004



Terve,

Liityin äskettäin listalle. Asustan Keravalla ja mökkeilen Padasjoella. Valokuvausharrastuksen myötä on vuosien mittaan tullut tähyiltyä taivaallekin, mutta aika sattumanvaraisesti on ollut kamera mukana kun jotain on tapahtunut. Parannusta on tiedossa nyt kun ostin hiljan piskuisen digipokkarin.

Liityin tänne koska sääotokset ja taivaanilmiöt ovat kumminkin olleet niitä mieluisimpia otoksia. Niitä soisi saavan lisääkin. :-)

Vaikuttavin myrskykokemukseni oli heinäkuun puoliväli 2001... Olin Pertunmaalla viettämässä lomaviikkoa vuokramökissä. Päivä oli helteinen, ilma pistävä, mutta taivas sininen. Ilta järven rannalla oli tyyni ja kaunis, hiljainen - ei puhettakaan ukkosesta. Souturetkellä ihmettelin, että kylläpä kuuluvat hyvin vettä pitkin etäämmällä olevalla valtatiellä rullaavien rekkojen äänet. Onpas paljon liikennettä vielä siinä 21-22 aikoihin!

Puoli 12 yöllä käytin koiraa pihassa iltapissalla ja kun menin siinä laiturille, näin tämän pahantuulisen oloisen pilvimassan, joka oli jo peittänyt suunnilleen puolet taivaasta. Toinen puoli oli sinitaivasta, auringonlaskun viime kajoa. Se rekkojen jylinäkin oli sitten jotain ihan muuta ääntä...

Ikäväkseni minulla oli filminä jäljellä vain kyläkaupasta löytämäni paperikuvafilmi (kuvaan normaalisti diaa), josta oli jo puolet räiskitty. Otin sitten sen mitä pystyin ja loput ahmin silmillä. Tässä pari kuvaa. En ole pilvituntija, mutta arvelin että kuvassa olisi vyörypilvi. Hurja näky livenä.

http://www.kolumbus.fi/nohi/temppikuvat/009vyory_pertunmaa2001.jpg
http://www.kolumbus.fi/nohi/temppikuvat/010vyory_pertunmaa2001.jpg
http://www.kolumbus.fi/nohi/temppikuvat/011salamat_vastar_pertunmaa2001.jpg

Terveisin,
Nora



N. Hiilesmaa
--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html