Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Olli Haukkovaara (olli.haukkovaara_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 12.11.2004



Moi!

Tämän syksyn ensimmäinen kunnon syysmyrsky Etelä-Suomessa pysäytti Helsingin ja Tallinnan välisen lauttaliikenteen. All pätkä STT:n uutisista:

Länsi-Suomen merivartiosto joutui lähtemään liikkeelle tutkiakseen rannalta karanneita veneitä. Ensimmäinen ilmoitus ajelehtivasta veneestä tuli jo varhain aamulla. Ajelehtivat veneet on tarkastettava, koska niissä saattaa olla ihmisiä.

Kauppalaivat kulkevat myrskystä huolimatta tavanomaisesti, jos niillä on siihen edellytykset. Venäjältä ja Baltiasta lähteneiden jokilaivojen on parasta hakeutua myrskyn ajaksi suojasatamaan.

Ruotsin-laivojen liikenne toimii normaalisti, sillä ne on rakennettu kestämään kovaa merenkäyntiä. Sen sijaan tuuli estää pika-alusten liikennöinnin Tallinnaan. Rantaan jäävät ainakin kaikki Linda Linen alukset, Tallinkin AutoExpress sekä Silja Linen Super SeaCat Four.

Sähköt ovat katkenneet muutamilta tuhansilta kotitalouksilta Länsi-Uudellamaalla ja Lounais-Suomessa. Viat koskevat Fortum Sähkönsiirron verkkoa, ja ne ovat ilmenneet aamuyön ja aamun aikana.


Kovin tuuli tuntui olevan täällä sisämaassakin aamuyöllä :-( ja samaan viittaa Mäntyluodon data
( http://www.ppoy.fi/saa/text.asp ) jonka mukaan kovin tuuli oli kelo 03:06 20,4 m/s.

t: Olli

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html