Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

timo.leponiemi_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 02.11.2004


Tulivuorenpurkaus pisti lentoreittejä uusiksi Islannissa

 Reykjavik,
 2. 11.
 (STT-Ritzau)

  Jäätikön alla alkanut tulivuorenpurkaus pakotti tiistaina Islannin ilmailuviranomaiset määräämään osan Euroopan ja Yhdysvaltain välisestä lentoliikenteestä uusille reiteille.

Vatnajökull-jäätikön alla alkanut purkaus sai aikaan 13 kilometriä korkean savu-, tuhka- ja höyrypatsaan. Viranomaisten mukaan olisi erittäin vaarallista, jos lentokone lentäisi vulkaanista tuhkaa sisältävään pilveen.

Ensimmäiset merkit tulivuorenpurkauksesta saatiin jo maanantai-iltana, kun Vatnajökullin alueella rekisteröitiin sarja maanjäristyksiä.

Jäätikön alaisesta tulivuorenpurkauksesta ei ole välitöntä vaaraa ihmisille, koska alue on hyvin syrjäinen ja vaikeakulkuinen. Suuret aineelliset vahingot ovat kuitenkin mahdollisia, jos purkauksen sulattamat vesimassat syöksyvät äkisti alas rinteitä.

Vuoden 1996 tulivuorenpurkauksen jälkeen useiden kuutiokilometrien vesimassat pyyhkivät tieltään teitä, siltoja ja sähkölinjoja.

#16:05#

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html