Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

timo.leponiemi_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 20.09.2004


///PÄIVITETTY 10:50/// Pelastustyöt etenevät hitaasti myrskyn piiskaamassa Haitissa

 Port-au-Prince,
 20. 9.
 (STT-Reuters-DPA)

  Trooppisen Jeanne-myrskyn aiheuttamat tulvat ja mutavyöryt ovat surmanneet kymmeniä ihmisiä Haitissa. Hallitus myöntää, ettei uhrien tarkkaa määrää tiedetä. YK on vahvistanut 54 ihmisen saaneen surmansa, mutta määrän pelätään kasvavan kun 150 kadonneen ihmisen etsinnät etenevät.

Jotkut tiedotusvälineet kertoivat yli 90 ihmisen kuolleen. Tilanteen kerrotiin olevan pahin 100 000 asukkaan Gonaivesin kaupungissa, joka on jäänyt lähes kokonaan tulvavesien alle.

  • Emme tiedä, kuinka moni on kuollut, Gonaivesissa viikonvaihteessa vieraillut pääministeri Gerard Latortue totesi.

Kaksi päivää jatkuneet rankkasateet ovat saaneet pohjoishaitilaisen Laquintejoen tulvimaan yli äyräidensä. Vesi on huuhtonut mukanaan taloja ja katkaissut myös puhelinlinjoja vaikeuttaen näin pelastustoimia Artiboniten alueella.

Aiemmin Jeanne tuhosi satoja taloja ja tappoi 11 ihmistä Dominikaanisessa tasavallassa. Puerto Ricossa se surmasi kaksi ihmistä viime viikolla.

Myrskyalue edennee nyt Atlantilla koilliseen eli poispäin Bahamalta. Niinpä Jeanne ei uhkaa usean hurrikaanin runtelemaa Floridaa. Atlantin hirmumyrskykausi saanee kuitenkin pian jatkoa hurrikaani Karlista, joka kerää voimiaan Karibian saarten itäpuolella.

#10:57#

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html