Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

myrskyareena_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 16.09.2004



Moi,
Hurrikaani Ivanin keskus on parhaillaan rantautumassa hieman New Orleansin itäpuolella. Saffir-Simpson-asteikolla Ivan on yhä luokassa 4 (eli toiseksi ylimmällä tasolla). Ivan käväisi pariinkin otteeseen cat5:ssa ja liittyi harvinaisuuksien joukkoon. Vitosluokkaan Atlantin hurrikaaneista ovat yltäneet viimeisimmän 20 vuoden aikana vain nämä: Gilbert 9/1988 (rantautui Meksikoon cat5:na!) Hugo 9/1989
Andrew 1992 (nostettu jälkikäteen cat5:een) Mitch 10/1998
Isabel 9/2003
Ivan 9/2004

Ivanin rantauduttua se alkaa nopeasti heiketä ja sen etenemisen on ennustettu hidastuvan tai jopa pysähtyvän. Tämä tietäisi tuulituhojen lisäksi jopa katastrofalisten tulvien mahdollisuutta etelän osavaltioihin. Vaikka New Orleans jäikin onnekkaasti Ivanin silmän länsipuolelle, tullaan sielläkin kamppailemaan varmasti melkoisesti tulvavesiä vastaan.

Ainakin tällä hetkellä Alabaman rannikolla oleva Mobilen säätutka on vielä toiminnassa. Siitä on helppo nähdä hurrikaanin silmän liike: http://radar.weather.gov/radar/loop/DS.p19r0/si.kmob.shtml

A-JP

ps. nyt aamupäivällä myrskyää myös Suomen merialueilla. Märketissä Ahvenanmerellä mitattiin juuri keskituuleksi 22 m/s ja puuskaksi 27 m/s.

..............................................................
 MTV3 Laajakaista - Hauskemman elämän puolesta.  http://www.mtv3.fi/liittyma/hankinta/laajakaista/
--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html