Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

timo.leponiemi_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 13.09.2004


///PÄIVITETTY 10:20/// Kuubalaiset valmistautuvat Ivan-myrskyn tuloon

 Havanna,

  1. 9. (STT-AFP-Reuters-DPA)

  Kuuban länsiosissa varauduttiin maanantaiaamuna hirmumyrsky Ivanin saapumiseen. Jamaikaa ja Caymansaaria riepotelleen myrskyn kerrottiin voimistuneen matkallaan entisestään. Tuulennopeus on noussut ankarimmillaan pitkälti yli 70 metriin sekunnissa.

Kuuban viranomaiset ovat kertoneet evakuoineensa 1,4 miljoonaa asukasta Iivana Julmaksi ristimänsä myrskyn tieltä. Sen uskotaan olevan voimakkain Kuubaan osunut myrsky 40 vuoteen.

  • Emme voi antaa tarkkaavaisuutemme pettää, Kuuban johtaja Fidel Castro sanoi viisituntisessa radio-ohjelmassa, jossa hän keskusteli myrskyn aiheuttamista vaaroista meteorologien kanssa.
  • Edessä on vielä monta tuntia, joiden aikana tämä hirviö voi tehdä arvaamattomia asioita. Pääkaupunki Havanna näytti jäävän myrskyn reitille.

Kuuban jälkeen myrskyn odotetaan suuntaavan Floridaan, missä siivotaan vielä edellisen myrskyn jälkiä. Koko osavaltioon on julistettu hätätila.

Ivan-myrsky on surmannut jo ainakin 46 ihmistä Karibianmeren saarilla ja Venezuelassa.

#10:23#

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html