Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Veikko Makela (veikko.makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 07.09.2004



Tämä on ylläpidollinen tiedote kaikille listalaisille. Listan viestien sisällöllisestä tasosta on tullut hiukan valitusta. Joidenkin mielestä viestien laatu ja määrä on jo ollut hälyyttävän  lähellä roskapostin tasoa. Vaikka ukkoskausi onkin jo pian ohi ja listan viestivirta hiljenee, toivotaan listalaisten huomioivan seuraavaa kirjoittaessaan listalle:

  • Ei-toivottavia viestejä ovat marinat, ettei taaskaan jossain ole ukkostanut/myrskynnyt ja varsinkaan toivottavia eivät ole kommentit näihin viesteihin
  • Turhia viestejä ovat myös "täällä jyrähti kerran" tai "tuosta menivät taas ukkoset vierestä ohi" -tyyppiset viestit
  • Puhumme listalla äärevistä sääilmiöistä (ukkosista, voimakkaista tuulista ja sellaisista), niinpä yleinen 'small talk' säästä lienee turhaa listalla
  • Jos taas kommentoit yleensäkin viestejä, mieti onko sinulla oikeasti jotain uutta sanottavaa kommentoitavaan viestiin vai haluatko muuten vaan "olla äänessä"
  • Jos esität kysymyksen henkilökohtaisesti listalla kirjoittajalle, tee sen yksityisviestinä. Jos kuitenkin arvelet kommenttisi olevan muitakin listalaisia kiinnostava, ohjaa se silloin listalle
  • Teknistyyppiset kysymykset, kuten viruskeskustelu ei kuulu listalle. Jos sinulla on jotain listan tekniikkaa koskevaa juttua, niin voit osoittaa sen listan ylläpidolle osoitteeseen myrskybongarit-l-owner_ät_ursa.fi tai jos epäilet asian koskevan Ursan postijärjestelmää yleisemmin, niin voi kysyä palvelimen ylläpidolta postmaster_ät_ursa.fi. Myöskään yleiset tietokoneita/ -tekniikka koskevat keskustelut eivät kuulu listalle.

  Ursan palvelimissa on suuri joukko teknisiä toimenpiteitä, joilla   listojen ja yksityisen sähköpostin virtaa pyritään suojelemaan   roskapostilta ja viruksilta. Aivan aukottomia ne eivät tietenkään   ole ja epäillessään että virus varmasti tulee Ursan koneelta   voi raportin lähettää postmasterille (ei listalle).

Tarkoitus ei ole missään tapauksessa tappaa keskustelua, ainoastaan karsia turhat viestit pois. En itse ainakaan haluaisi nähdä sitä, että listalta eroaa väkeä sen vuoksi, että listan keskustelun taso on huono. Meillä on monia kanavia "chat"-tyyppiseen keskusteluun, mm. IRC-kanava #myrskybongarit ja ilmeisesti joukko erilaisia sääfoorumeitakin  löytyy.

Edelleenkin listalle saa kirjoittaa, kun on mielestään kokenut jotain hienoa myrskybongausharrastuksessaan, vaikka se ei olisikaan ollut mikään supermyrsky.

Aiheeseen liittyviä kysymyksiä saa esittää ja niihin voi vastata, jos arvelee osaavansa antaa riittävän vastauksen. Kannattaa kuitenkin tarkastaa, ettei kysymykseen löydy jo helposti vastausta esim. jaoston www-sivujen kautta. Tervetuloviestissä, joka tulee listalle liittyessä,  on joitain perusasioita.

Uudet listalaiset voivat kernaasti esitellä itsensä.

ylläpidon puolesta
-VeikkoM-

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html