Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Riikka Kupsala (riikka.kupsala_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 03.09.2004



Hep!

Syyskuun 1. päivän iltana klo 22 ja 23 maissa sain nauttia yöukkosesta. Paikkana oli Ruukki, Luohuan kylä (Ruukki sijaitsee Raahen ja Oulun välimaastossa). Ukkonen nousi etelästä päin. Ensin menin katselemaan elosalamointia, mutta sitten alkoi toisestakin keskuksesta iskeä salamoita. Se oli lähempänä ja jyrinäkin kuului. Kovin kauan ei tohtinut seistä pellon laidalla, vaan oli lähdettävä pois ukkosen alta. Päällehän se tuli, vaikka ei aivan lähietäisyydelle iskenytkään. Oli kertakaikkiaan upea valoshow! Kovin tiheään salamointia ei ollut, ehkä minuutissa tai kahdessa yksi. Upeaksi sen teki pimeys, kun ei kaupunginvalot olleet valaisemassa niin kuin Seinäjoella. Toisaalta en ole tainnutkaan nähdä moneen vuoteen yöukkosta, varsinkaan lähes luonnonpimeässä olosuhteissa.

Pimeydestä ja yöukkosista puheen ollen... Koin vaikeaksi arvioida, kuinka nopeasti ukkossolu etenee. Kyseinen ukkonen ei kovin tiheään iskenyt salamoita ja taivas oli miltei mustaa vain. Pilven rajoja en juuri erottanut, joten en voinut näköaistin perusteella arvioida, kuinka nopeasti pilvi on tulossa. Aluksi en edes osannut sanoa, mihin suuntaan ukkonen on matkalla, mikä kuitenkin selvisi salamaniskuista ja jyrinästä, vaikka harvakseltaan taivas leimahteli. Ihan hyvään aikaan kuitenkin lähdin ukkosen alta talon suojiin, koska aika pian se olikin päällä. Vähän kuitenkin alkoi pellon laidalla jännittämään, jos lähempi keskus yllättäin olisi iskenyt salaman kohtalaisen lähelle niin, että mulle olis tullu tosi kiire kotiin.

Riikka K.

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html