Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Henry Aro (henry.aro_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 23.08.2004



No niin Aki tervetuloa joukkoon. Mahtava fiilis!

-Henkka

-----Original Message-----

From: owner-myrskybongarit-l_ät_mail.ursa.fi [mailto:owner-myrskybongarit-l_ät_mail.ursa.fi] On Behalf Of aki.saarela_ät_teliasonera.com
Sent: 23. elokuuta 2004 12:34
To: myrskybongarit-l_ät_mail.ursa.fi
Subject: [myrskybongarit-l] RE: [myrskybongarit-l] hau täältä trombien(?) keskeltä - JA LISÄÄ PUKKAA!  

Nyt koitti se hetki, jota olen elämäni odottanut :) ja jonka suosiollisella myötävaikutuksella rohkenen liittyä tämän kesän tuoreiden live-trombi-havaitsijoiden joukkoon:

Paikkana Ikaalinen. Sunnuntai 22.8. Kellonaika 17-17.30. Ensihavainnon tein Läykkälänlahden kaupunginosasta, jossa huomioni kiinnitti satunnaisella ikkunavilkaisulla omituisen "elävä" taivaankohta ja hitsi vie... ei mennyt montaa sekuntia, kun tunnistin silmiäni hieroen tuon kovin tutun aaltoilun ja häilyvän muodonmuutoksen.. SE PYÖRII!!

Olin juuri selvinnyt halko-urakasta ja huokailin hikipäissäni, kalsareissani, edessäni lautasellinen lohikiusausta, joka jäi pöytään aika rivakasti... hetki sekalaista sinkoilua, huutoa ja elämöintiä. Sitten rauhoitin itseni ja nappasin lähimmän kuvantallennusvälineeni, harmikseni vain P800 kamerapuhelimeni kouraan ja juoksin lankomiehen kanssa autolle... kalsareissani tietysti. Lähdimme pakoputkivikaisella Unolla paahtamaan hyvään kuvaus-paikkaan ja aina välillä katsastimme pyörteen kehitystä... pala alkoi juuttua kurkkuun kun huomasimme sen vain voimistuvan... pilvet alkoivat muodostaa jo selvää patsasta.

Lankomies huusi ja hihkui vieressä niin, että en kuullut omia ajatuksiani... tai sitten se oli auton katkennut pakoputki tai oma hakkaava sydämeni! Meinasin vetää hekumassa yhden STOP-risteyksen sukkana läpi ja lukkojarrutus pelasti 3 auton ryttäämiseltä... pahoilta katseilta se ei pelastanut...

Kiihdytin kohti parasta katselupaikkaa, kun vastaan tuli arvatenkin poliisiauto... varmaan Ikaalisten ainoa! Auto karjui pakoputki poikki, siili tukka ja musta paita päällä kalsareissaan, ei mitään ajokorttia mukana, ei edes oma auto alla... hapuilin turvavyötä, auto kiemurteli tiellä, lankomies psyykkaa "keskity, ei kiemurrella, tasaisesti... varmaan pysäyttävät!" HAHAH! Ohikiitävän hetken muistan miettineeni, voiko onnetar olla niin julma jahdatessani elämäni ensimmäistä trombia... päätin lähteä pakoon saadakseni vain kuvan otettua... sitten seliteltäisiin ja kohdattaisiin sakot tai mitä ikinä... kuten arvata saattaa, siinä ei paljon ajateltu!

Noh, sain vissiin skarpattua koska poliisit lipuivat eteenpäin ja me kiidimme rantaan... josta avautuikin huikea horisontti näytelmälle. Rintama liikkui nopeasti, sillä vaikka lehtömme oli tuonkin verran Rip Rap, niin pyörre oli jo vastarannalla parin kilometrin päässä... onneksi kamerapuhelimeni kuitenkin ylitti itsensä ja suostui ottamaan kohtuullisen hyviä kuvia... harmi vain, että niihin ei saa tallennettua liikettä!! Otin yhteensä 15 kuvaa, mutta ekoissa suppilo ei ole vielä muodostunut. Viimeisissä, joissa suppilo alkaa olla kohdillaan, maassa näkyy touchdowneja ja lopussa jopa oli hetken aikaa kaksi suppiloa rinnakkain, toinen hennompi alkoi muodostua oikeaan reunaan, näkyy hyvin kuvissa 14 ja 15, mutta se kuoli nopeasti eikä saanut aikaan mitään mielenkiintoista.

Jotenkin tämä taisi kuitata kaiken tämän kesän surkeuden!!!! Ja kuten yleensä, NIIN ODOTTAMATTA!

Aki

P.S: En pysty laittamaan kuvia listalle, joten jos joku keksii miten saan niitä jakoon niin...

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro *** Listan www-arkisto:
http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html