Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 23.08.2004



Hurjaa jälkeä on Kontiolahdella tullut. Muistan kun perjantaina seurasimme irc-kanavalal porukan kanssa Itä-Suomen ukkosten etenemistä tutkakuvien perusteella ja tutkakaiut näyttivät mielenkiintoisiltä. Ei tuossa vaiheessa arvannut, että olivat noinkin hurjia.

Hiukan olen kuullut tervettä skeptistiä trombitulkinnan suhteen. Kyllähän tässä useinkin mediassa lähes kaikki myrskytuhot on nimetty trombeiksi, vaikka monessa tapauksessa kyse on ollut syöksyvirtauksista. Tästä taisi AJP.n puhua jossain tapaamisessamme.

Sen vähäisen tiedon, mitä on uutisissa ja harrastajien kuvista nähnyt, niin ainakin minusta tuolla näyttäisi olevan paikoin puut kaatuneina vähän sikin sokin, ei yhdensuuntaisesti. Entäpä tuo, jossa koko hirsitalon kattorakenne oli lentänyt taivaan tuuliin? Voiko syöksyvirtaus tehdä tuollaista, vai tarvitaanko vahvaa imua?

Se mikä tietenkin epäillyttää, on tuo tuhojäljen leveys. Voiko trombi tehdä tuollaista isoa aukkoa. Yleensä kun on kuullut, että jälki olisi suhteellisen kapea ura.

Ehkäpä tuolla on ollut sekä trombi että syöksyvirtauksia..

Mutta mitä sanoo asiantuntijat?

-VeikkoM-

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html