Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Timo Viinanen (boozeman_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 13.08.2004



Moi vaan pitkästä aikaa.

Tässä on itsekin syyllistynyt purnaamiseen, kun Kanta-Häme tuntuu olevan jo kolmatta kesää lähdes ukkosentonta. Olin jo lähes lyönyt pillit pussiin kun tämä 11.8. tilanne syntyi ihan yllättäe ja aivan samaan tapaan ja samasta suunnasta kuin vuotta aikeaisemmin, mutta 10 päivää eteenpäin eli 21.08.2004

Samalla lailla luoteesta jyräsi kuurosoluja, jotka sitten rakeistivat Helsingin seutua siellä täällä.

Itse seurasin tätä 11.8. solurypästä vakiopaikaltani Hämeenlinnassa Viisarilla tien 2855 (Härkätie) päässä, jonka varrelta löytyy parhaat peltoaukeat täällä päin. Viime vuonna sain samassa paikassa salaman lähiosuman, joten tällä kertaa kuvasin hetken auton vieressä ja siirryin apukuskin puolelle vahtimaan.

Yksi pyöräilijä oli vähällä kaatua tälläkin kertaa (viime vuonna pikkutyttö pelästyi lähiosumaa ja kaatui) kun hurrasin kovaan ääneen autossa sitä, että ehdin painaa nappulaa, ennenkuin ensimmäinen päiväsalamani sammui kokonaan. Kameran lcd-näytöstä näkin hyvin, kuinka purkauskanava syttyi ja sammui kolme kertaa. Reaktio etusormen puristamisesta tuli vasta siinä vaiheessa kun kolmas purkaus oli jo sammumassa. Ihan hyvin silti wanhalta parralta.

Sitä tässä ihmettelen, että kuinka yksi ainokainen onnistunut salamakuva voi käytännössä pelastaa koko kauden. Viime viikonloppuna minulle ja isoveljelleni tuli hieman 1/2l Pommac pulloille hintaa, kun haimme ne Utin ABC:lta saakka. Se jos joku hieman sieppasi.

Kuvia:

url:http://www.myrskybongari.com/galleria/album.php?album_id=chase040811

-Timo 'Boozeman' Viinanen
--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html