Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Leevi Korpela (leevi.korpela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 09.08.2004



Vähän omaa "tutkimusta" RaPu-tuotteen parissa. Etelä-Suomen Sanomat otsikoi maanantaiaamuna: UKKOSMYRSKY KAATOI PUITA PÄIJÄT-HÄMEESSÄ. Voimalla riehunut ukkosmyrsky katkoi puita ympäri Lahden seutua sunnuntai-iltana.....Myrsky alkoi noin kello 19.30, jonka jälkeen Lahden aluehälytyskeskus sai nopeaan tahtiin parikymmentä soittoa ympäri Lahden seutua kaatuneista puista. Palokunta ehti illan aikana raivata vaarallisimmat paikat.
-

Edelliseen viitaten, jossain on klappia. Raputuotteen ja omien näköhavaintojen mukaan pilvirypäs oli tuolloin huomattavasti Lahden pohjoispuolella. Kello 19.33 rapukuva näyttää ne noin 50 km:n päähän juuri Padasjoen pohjoispuolelle. Ensimmäinen puuskamato ilmestyi klo 20.23 lähelle Heinolaa. Lahdessa ensimmäiset puuskamadot on kuvissa klo 20.53, 20.58 ja 21.13, vähän Nastolan itäpuolella klo 20.33, 20.43 ja 20.48. (Itse havaitsin vain lievän, 5-7 m/s puuskan Nastolan taajaman itäosassa.) Lehtitiedossa näyttää olevan noin tunnin ero RaPuun ja omiin havaintoihini verraten.
-

Erään bongarin johtopäätös:
Ilmatieteen laitoksen ja palo-ja pelastustoimen yhteistyöllä varsinkin puuska-tutkimus edistyisi aivan toisella tavalla kuin yksittäisten bongareiden sattumanvaraisilla ilmoituksilla. Palokunnilla on tarkat päivystysraportit, missä ja milloin esim. tuulivahinkoja on raivattu.

Leevi

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html