Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Marja Wallin (marja_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 02.08.2004



Whee!

Kesän upein ukkonen jynttäsi Lahden alueella lauantai-iltana puolentoista tunnin ajan. Ilta piti sisällään niin kesän komeimman vyöryn kuin komeimman salamankin. Nyt tämä antimagneetti oli tyytyväinen.

Parhaimmillaan leiskui 4-5 kertaa minuutissa, hiljaisempanakin aikana pitkään pari kertaa minuutissa. Kuudenkymmenen salaman jälkeen en enää laskenut. Lähimmillään löi hieman alle kilometrin päähän.

Itselleni kävi "hassusti" ukkosen tullessa. Ei ole nettiä kotona enkä ollut pitänyt yhteyttä päivän aikana keneenkään toiseen bongariin. Tuli keli siten täysin odottamatta. Olin jo tyytynyt siihen, että heinäkuusta tuli ukkosten osalta surkea, muutamaa alkukuun päivää lukuunottamatta.

Yhtäkkiä kuului aivan kuin ukkosen jyrähdys. Yritin soittaa yhdelle bongarille, josko olisi tutkakuvan ääressä, mutta en saanut kiinni. Olin ottamassa puhelua toiselle kun taivasta halkoi komea valokaari ja hetken kuluttua jysähti oikein kunnolla. Ja seuraavat pari tuntia menikin pilviä katsellessa ja salamoita laskiessa.

Marja Wallin

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html