Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Tom Eklund (tom.eklund_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 29.07.2004


Yksi uusi liittymisanomus täältäkin!

Tämän "kesän" saldo on 5 salamaa (kahtena päivänä), joista korkein oli alle 7 astetta korkea ja sitten yhtenä päivänä muutama rae.... Onneksi revontulikausi on jo alkamassa! Vaikka olisi kuinka pilvistä, se ei yksinkertaisesti voi mennä yhtään surkeammin kuin tämä kesä ukkosten suhteen. Ilman minkäänlaista kilpailua surkein "ukkoskesä" koko elämäni aikana, ei epäilystäkään siitä! Kiinnostuksen ylläpitäminen vaatii ajoittaisia onnistumisia ja nyt niitä ei ole tullut lainkaan. Mikä tahtoo sanoa, että ei enää edes oikein jaksa innostaa, vaikka olisikin muka ukkosia luvattu... Rupeaa jo enemmän harmittamaan se, kun tänä kesänä ei ole vielä kertakaan päässyt uimaan oikeasti lämpimään veteen. Jos ei olisi tullut uitua avannossa viime talvena, niin tuskin olisin uskaltautunut tänä kesänä kertaakaan järveen uimaan. Viimeisten 3 vuoden aikana vedet ovat olleet noin 24-28 asteisia mökillä näihin aikoihin vuodesta ja nyt....17 ellei peräti jo 16 tänään. Heinäkuun puoliväliin mennessä lämpö ei käynyt yli 15 asteen kertaakaan, muutoin kuin Toukokuun ekalla viikolla....pari viikkoa jäiden lähdön jälkeen.

18.7.2001 oli viimeinen todella hyvä ukkospäivä täälläpäin....

Terveisin,
Tom E.

At 12:31 29.7.2004, you wrote:

>Yhdyn täysin edelliseen...sääennusteet tänäkesänä on melkeinpä päivän paras vitsi!! Viestintävälineissä esiintyvät henkilöt ja tekstin kirjoittajat voisivat ehkä hieman keskittyä mitä sanovat ja kirjoittavat. Sääennustukset kun on tätä luokkaa:
>
>"Tänään on koko maassa poutaa, eteläsuomessa kuitenkin saadaan sadetta". Aika ristiriitaista!
>"Tänään saatetaan saada sadetta tai aurinko saattaa paistaa". Tämän tasoisen ennusteen kykenen minäkin tekemään.
>
>Täällä joku muukin jo aikasemmin kommentoi sitä, että ukkoskuuron merkkiä on erittäin vaikea merkata ennusteisiin. Tai siten, niinkuin tällä viikolla, niitä merkkejä läimitään joka päivällä, ja kun päivä koittaa, merkki siirtyy vuorokaudella eteenpäin. Tai sitten kun niitä harvoja ukkosia on todella ollut, kukaan ei puhu mitään ukkosista sääennusteissa. Ja parasta oli lienee juuri eilen kun aamulla katsoi 5 vrokauden ennustetta, jo pidempäänkin itseasiassa oli luvattu hellettä, mutta sitten siinä iltapäivällä 5 vrokautta näytti joka päivälle alle 20 asteen kelejä.
>
>Liityn ehdottomasti Katkeriin Vanhoihin Bongareihin ;-)
>
>Ansku, kesälomaan 1 päivä
>
>

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html