Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: jani jaakkola (janjackson_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 26.07.2004



Moi!

Olin lauantaina illansuussa Noormarkun/Pomarkun rajamailla kylässä, iltapäivällä kahden aikaan ei vielä näyttänyt eikä tuntunut ilma kovinkaan lupaavalta ukkosten suhteen.Harmaata pilvimassaa oli joka puolella ja aina välillä joitakin aika ravakoitakin kuuroja, mutta ajettelin että noi sataa pois, ennen kuin ehtii kehittyä ukkospilveksi asti.   No n.klo17:n aikaan siellä kahvipyödässä alkoi ulkoa kuulua selvää ukkosen jytinää, ja hetken kuluttua taas jne..Ja olimme aivan metsän keskellä maalaistalossa, lähellä oli kalliota ja rinnettä.Ajettelin että nyt pitäisi olla jo tien päällä tutkailemassa tilannetta, mutta ei siinä tilanteessa voinut sanoa,että pitäisi tästä lähteä myrskybongaamaan. Vähän ajan kuluttua suoraan talon ylim kulki kaksi ukkospilveä, salamoita iski parhaimmillaan siinä kohtaa 5-8/min, joista kymmenisen pamautti/rätisi oikein kunnolla.Valot välkkyivät lupaavasti ja puhelin soitteli "itsellään", ajattelin nyt on tulossa jotakin isompaa systeemiä,mut kun ei voinut havaita tilannetta kunnolla...Vettä tuli todella rankasti ja koivut heiluivat kunnolla,pilvien repaleet liikkuivat nopeasti vastakkaisiin suuntiin...hienoa meininkiä! Klo 18:n aikaan päästiin sitten vihdoin lähtemään ja sanoin että nyt nopeasti auton nokka kohti Kullaata, mutta enää ei näyttänyt kovinkaan lupaavalta.Kunnes Kullaan kohdalla tuli uusi vastasyntynyt solu suoraan kohti ja alkoi väläytellä salamoita harvakseltaan ja uusi kaatosade rakeiden kera pesi auton tehokkaasti.Sitten päätin lähteä tavoittelemaan rintaman sateetonta etureunaa ja lähdimme ajelemaan kohti Tamperetta ja se oli virhe, rintama liikkuikin kohti Parkanoa ja itäisempi Ikaalisten suuntaan.   Ja kun olin Kiikoisissa huomasin tehneeni virhearvion Ukkosien liikesuunnasta.Otin kumminkin vielä joitakin kuvia pohjoiseen liikkuvasta ukkosalueesta sivulta päin.Ja ajettelin että ei tuota kannata lähteä seuraamaan, kumminkin on hiipumassa, ja olisi tullut melkoinen lisälenkki.Ja lähdimme ajelemaan kohti Poria. Kotona takistin vielä Rapu/ukkostutka tilanteen ja huomasin että siellä olisi kumminkin vieläkin kunnon meininkiä Pohjois-Satakunnassa/Pohjanmaalla ja jopa 100%:n rae-todennäköisyyttä.Ilmeisesti solut olivat aika lyhytikäisiä, mutta uutta taisi pukata aika nopeasti.   Vaikkei chase onnistunutkaan kunnolla, niin tuli siinä jotakin nähtyä ja oli se Porin lähistöllä tämän kesän ensimmäinen kunnon ukkonen.Odottelen vielä kumminkin yöukkosia, että pääsee kokeilemaan salamakuvausta...

Tähtihälystä vielä.Täytyy varmaan taas aktivoitua hälyttäjänä ja ostaa lisää lukuaikaa/tekstiviestejä.On vaan ollut ukkosten suhteen niin surkea kesä, että on välillä meinannut vähän kiinnostus hieman hiipua.

kesäterv.
Jani-H Jaakkola

.............................................................
 MTV3 Laajakaista - Hauskemman elämän puolesta.  http://www.mtv3.fi/liittyma/hankinta/laajakaista/
--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html