Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (veikko.makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 26.07.2004



> P.S. joskus näin ihmeellistä unta; kaikki suomalaiset myrskybongarit
> olivat liittyneet Tähtihälyyn ja jokaisesta kovemmasta ukkosesta
> tuli ajantasaista tietoa tekstiviesteillä. Ja sen ansiosta tuli nähtyä
> komeita ukkosia ja jopa muutama tornado. Mutta se olikin vain unta
> - vai voisiko se jonain päivänä olla totta ??? Kun edes kaikki aktiivit
> bongarit liittyisivät mukaan, niin tilanne kohentuisi varmaan
kertaheitolla...

En ollut oikein skarppina lauantaina... Kun jouduin jäämään kotiin vailla kyytiä Artjärvelle talkoisiin, niin tuli siivouksen ohella roikuttua koko päivä koneen ääressä ja seurailtua RaPu-tutkaa irkkauksen ohessa. Porukan kanssa seurailtiin kuuronauhojen liikettä ihan siitä lähtien, kun se ilmestyivät tuonne Porin tietämille.

Ihan hyvin olisi voinut hälyjä tehdä aina välillä. Jotenkin  on masennus iskenyt, kun luulee, etteihän noita kukaan tarvitse, kun kovimmilla chasereilla on jo gerpsit ja läppärit.  Ja muutenkin tilaajakanta tähtihälyssä on ollut niin suppea, että luulee ettei noita kukaan kaipaa.

Jos olisin tiennyt, että esim. Olli olisi tietoa kaipaillut, niin varmasti olisin hälyn jos toisenkin tehnyt. Pyydän nöyrimmästi anteeksi tätä mokaa.. Sunnuntaina yritin paikata asiaa lähettämällä muutaman varoituksen. Mokasin kuitenkin liikesuuntien kanssa.

Tosiaan, Tähtihäly olisi kyllä käytettävissä ja kuka tahansa RaPu-projektilaisista, joka on mukana voisi tutkan näyttämän perusteella hälyttää potentiaalisimmista kuuro/ukkosalueista katsoen vähän RaPua ja ukkotutkia. Itse kun en ole onnistunut  spotterina kovin paljon RaPu-projektia havainnoilla hyödyttämään, niin olen hälyjen avulla yrittänyt autella muita. Porvoon suunnalle muutamasta varoituksesta lienee ollutkin iloa.

Olisikin itse asiassa hyödyllistä tietää, missä päin Tähtihälyssä  mukana olevia bongareita on, jotta pystyisi täsmähälyjä  tekemään seudulle.

Muuten, Tähtihälyyn käytettävistä varoista on jäljellä edelleen jonkun verran, joten muutama vakiohälyyttäjä voidaan ottaa myrskybongareista mukaan. Tällöin Ursa maksaisi esim. 6 kk lukuajan + 50 tekstiviestiä. Tämän etuuden moraalisena velvoitteena on kuitenkin hälyjen tekeminen. Annan tarvittaessa tietoja. Erityisesti tarvetta on hälyyttäjistä, jotka pystyvät tekemään hälyjä myös esim. revontulista, yöpilvistä tai haloista tms..

Liekö Tähtihäly ihmisten mielestä liian kallis vai onko se hankala käyttää? Kovin suosittua se ei ainakaan ole ollut. Tiedotuksen puutekin voi olla merkittävä tekijä.

-VeikkoM-

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html