Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Pauli Karhukorpi (thunderhead86_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 25.07.2004



Aamulla oli yllättävän kiva herätä jo kahdeksan aikaan, kun kuului ukkosen jyrinää. Ukkonen oli valitettavasti heikko, näin vain yhden salaman ja kuulin joitakin jyrähdyksiä. Äänestä päätellen pilvisalamoita. No, aamupäivällä alkoi jyristä uudelleen ja käänsin Toledon keulan läh. peltoaukealle. Kivan näkösiä pilviä näkyi lounaassa ja näin pari salamaa mutta siihen se sitten lopahti ja lähdin jonkin aikaa tuloksetta odoteltua kotia. Tyypillistä mulle, kun kotia pääsin, alkoi jyristä taas. Ei muuta ku vähän evästä naamaan ja valokuvat koneelle ja takasin pellolle. Kun näin eteläisen taivaan ja jyrinä alkoi olla tauotonta, tunnelma nousi Toledon kattoon asti. Muutamia kivoja maasalamoita näkyi ja ukkosen lähestyessä muodostui läpi taivaan menevä vyörypilvi. Salamoita tuli parhaimmillaan 5 minuutissa. Kun taivaalta alko tippua vettä ja vyörypilvi tuli päälle, ajattelin kääntää Toledon keulan kohti kotia, ennen kuin peltotie kerkiää kastua ja muuttua kuraseksi. Kotimatkalla salama paukautti sadan metrin päässä puuhun ja pian hieman kauemmaksi meidän kotipihan lähelle. Kun pääsin kotia, oli paras salamointi mennyt jo ohi, mutta sain vielä napsittua digivideopätkiä muutamista salamaniskuista, tosin en oo vielä kattonut miten onnistuivat. Ukkosen ja vesisateen mentyä ohi, menin takasin peltoaukealle, kun kerta tien kunnon puolesta se oli mahdollista. Seurasin vielä etääntyvää salamointia ja jyrinää, mutta paljon jäi salamoita näkemättä nimittäin jyrinää kuului paljon enemmän. Sisko soitti mulle Kivijärveltä ja kuulin puhelimen välityksellä vielä viereen osuneen salaman aiheuttaman pamahduksen. Että mukava päivä kokonaisuudessaan, toivottavasti tässä illan mittaan vielä jotain tulisi, ainakin radio rätisee mukavasti, mutta aika kirkkaalta taivas täällä nyt näyttää mutta paksuja möhkäleitä näkyy siellä sun täällä.

-Pauli-
                



Do you Yahoo!?
Yahoo! Mail - 50x more storage than other providers! http://promotions.yahoo.com/new_mail
--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html