Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Johanna Liukko (j.liukko_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 18.07.2004


Tämä nyt on jo vanhaa ja osittain päällekkäistä tietoa, mutta laitetaan kuitenkin.

Terv. Johanna

TS, Päivitetty 18.7.2004 3:01:07

Turkua ravisutti kova ukkonen lauantaina puolen päivän jälkeen ja paikoitellen nähtiin voimakkaita sateita. Räntämäkeen ukkonen toi talven keskelle kesää, kun maahan satoi valtavia rakeita. Puolessa tunnissa rakeita tuli 34 millimetrin verran.

Ukkonen aiheutti myös sähkökatkoksia. Illalla kello yhdeksästä alkaen sähkönjakelussa oli häiriöitä ainakin Katariinan, Uittamon, Puistomäen, Pihlajanniemen ja Korppolaismäen alueella. Turku Energia jatkoi vian selvittämistä vielä puolenyön aikoihin.

Noin puoli yhden aikaan päivällä salama aiheutti valtakunnallisen sähköverkon Naantalin ja Liedon välisellä osuudelle oikosulun, joka aiheutti häiriöitä myös Turussa. Turku Energialta kerrotaan, että jännitenotkahdus toi ongelmia Pakkarin sähköasemalle ja sähköt olivat poikki neljän minuutin ajan osassa läntistä keskustaa.

Ukkonen viivästytti iltapäivällä junaliikennettä Turku-Toijala
-välillä. Pieksämäelle kello 13.06 lähtenyt juna myöhästyi
aikataulusta tällä välillä 63 minuuttia. Turkuun Pieksamäeltä aikataulun mukaan kello 13.55 saapuva juna myöhästyi kaksikymmentä minuuttia.

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html