Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Veikko Makela (veikko.makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 01.07.2004



> Voi olla joo mutta ainakin tänään ukkosen jyrinän perusteella meni aika
> lähelle oikein !!!

Espoon toinen tutka (acr) tosiaan näyttää kyllä iskujen suunnat ihan oikein, mutta kokemukseni mukaan hyvä nyrkkisääntö on, että etäisyydet on keskimäärin kaksi kertaa liian suuria.

Tietenkin täytyy muistaa, että kun tutkat arvioivat etäisyydet salaman tuottaman energia mukaa ja tuskin kaikki salamat samanlaisia ovat, niin etäisyyssuuntaan syntyy jonkunkin verran hajontaa. Tutkista tarkemmin tietävä voinee tarkentaa.

Luulen, että tuo Katjan havainto tutkan ja salaman yhtenevyydestä lienee sattuma. Luultavasti samalla linjalla, mutta eri etäisyydellä iski salama.

Jos kaikki listalla eivät ole huomanneet, niin olen kerännyt kaikki tiedossani olevat ukkostutkat myrskybongausjaoston  tutkakarttaan:
http://www.ursa.fi/ursa/jaostot/myrskybongaus/tutkakartta/ Eli ei noiden tutkien linkkejä kannata etsiskellä satunnaisista lähteistä. Täällä on ne kaikki (hmm.. yhtä lukuunottamatta, monet tietävät kyllä syyn).. Jos tiedätte lisää, niin kertokaa.

-VeikkoM-

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html