Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Leevi Korpela (leevi.korpela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 21.06.2004



Hyppäsi taas silmille Ilta-Sanomien juttu 17.6.2004:

TROMBI PYÖRÄYTTI KONEHALLIN KORKEALLE ILMAAN Rauhallisen oloinen iltapäivä sai Tornion Aapajoella uskomattoman käänteen maanantaina (14.6). Rytinällä edennyt trombi pyöräytti Ahon veljesten 20-metrisen konehallin ilmaan kuin höyhenen. Vesisade vaihtui hetkessä peltisateeksi.
-Ensin en käsittänyt, mitä oli tapahtunut. Ilma oli aivan harnmaana ja varmaan sadan metrin korkeudessa leijaili jotain, aivan kuin pellin kappaleita. Hallin suunnalta kuului natinaa ja rytinää.
-Lopulta huomasin, että halli oli siirtynyt sijoiltaan ja oli vinossa kaatumaisillaan, kylän länsipuolella asuva Heimo Aho taivastelee. 20 metriä pitkä ja 10 metrin levyinen halli siirtyi viitisen metriä paikoiltaan.
Luonnonvoimien näytelmää kotipihoiltaan seuranneet naapurit todistivat hallin käväisseen ainakin kymmenen metrin korkeudessa.
-
-Koskaan en ole moista nähnyt kuin ehkä jossain elokuvissa. Pyörre kurvaili kiemurrellen tästä yli aivan kuin olisi tansinut ja hajotti pellit tuolla korkealla. Autotallista lensi peräseinä ilmaan ja katosta se sieppasi toisen puolen kattopellit, naapurin mies Timo Alamäki näyttää.
Pellon aumasta puhuri lennätti heinät korkeuksiin pellinkappaleiden sekaan. Säpäleiksi menneessä konehallissa oli pari traktoria ja autoa, työkaluja ja maatalouslaitteita. Palo- ja sähkölaitoksen miehet kävivät varmistamassa tilanteen, ja yhteistyössä naapurin kanssa autot ja traktori korjattiin pois sortumassa olevan rakennuksen alta. Turvallisuussyistä rakennus autettiin kokonaan kumoon.
-

Silminnäkijöiden kuvauksia kuunnellessaan Aholle alkoi selvitä, miten iso onni onnettomuudessa oli ollut mukana. Sisälle sadetta suojaan kiiruhtanut Aho oli ollut itse pihalla vain hetkeä ennen trombin vierailua. Trombin reitti kulki aivan asuinrakennuksen vierestä.
-Jos olisin 10 minuuttia myöhemmin tullut kotia, olisin ollut hallin sisällä tai juuri tulossa sieltä ulos tapahtumahetkellä. Mitenkähän olis äijän käynyt, Aho ihmettelee.


Asiaa hoitavat lisäilevät varmaan myrskyuutisarkistoon. Mitähän "rapumerroissamme" näkyi tuolloin? Oliko kukaan kyläläisistä laukaissut kameraa? Monia kysymyksiä herää. Odottelin jonkun aikaa, kirjoittaako joku uutisesta listalle.

Terveisin Leevi

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html