Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: jani jaakkola (janjackson_at_luukku.com)
Päiväyksen mukaan: 26.05.2004



Marja Wallin kirjoitti 25.05.2004 kello 16:05:
> Heips,
>
> Olen hankkimassa elämäni ensimmäistä digijärkkäriä. Onko kellään
> kokemuksia tai jotain huomioitavaa tietoa Canonin EOS 300D:stä? Mietin
> vain, että kuinka pitkäaikaiseen käyttöön tuollainen ns. edullinen
> digikamera on, lähinnä objektiivien yms rekvisiitan saatavuuden
> kannalta.
> Tai jos kamerasta puuttuu joku sellainen ominaisuus, josta oikeasti
> sitten
> kannattaisi maksaa kalliimmassa mallissa.
>
> Marja W.
> --

Heip!

Mulla on ollut 300D käytössä lokakuun puolivälistä asti.Ostin sen Kit-pakettina, eli halpis laajakulma objektiivi mukana.Kuvanlaatu/nopeus(varsinkin) on selvästi parempi(terävyys,resoluutio,dynamiikka,kohina ym.) kuin mun edellisessä digipokkarissa Canon S45:ssa.Varsinkin kun esim.kuvailee tummia pilviä, niin kuvan rakeisuus(lämpökohina) on 300D:llä todella vähäistä.Siinä voi siis vaivatta käyttää suurempiakin ISO-herkkyyksiä esim.400 on vielä aivan käyttökelpoinen.

Kamerasta löytyy tietenkin myös filmijärkkäreistä tuttu aikavalotus(bulb),jota toivottavasti tulee testattua tänä kesänä salamoiden kuvauksessa.Myös lisävarusteena saatava sähköinen lankalaukasin toimii nopeasti.Runko on muovia, mutta ei ainakaan vielä ole ollut kestävyyden kanssa ongelmia.Objektiivibajonetti on metallinen(samanlainen kuin 10D:ssä).

Yksi asia mikä täytyy huomioida digipokkareihin nähden on CMOS-kennon puhdistaminen, jota varmaan joutuu joskus tekemään(ellei sitten lähetä sitä huoltoon puhdistettavaksi,joka voi olla kyllä suhteellisen tyyristä),itse en ole vielä joutunut kennoa putsailemaan.Kun ei ole vielä kuvissa näkynyt mitään ylimääräistä.

Linssejä siihen on tosiaan saatavissa runsaasti(lompakko rajana).EOS:n kannalla niitä valmistaa Canonin lisäksi ainakin Sigma,Tamron ja Tokina, ja adapterilla siihen saa myös vanhoja FD ja M42 kierteisiä objektiiveja.

Mun mielestä,nuo 10D:n lisätoiminnot/magnesium runko, jotka on "karsittu" 300D:stä.Itse en pidä niitä kovin välttämättöminä.Kuvan laatu on kuitenkin molemmissa yhtä hyvä.Mutta tämä on tietenkin vaan mun mielipide.

terv.Jani-H

..............................................................
 MTV3 Laajakaista - Hauskemman elämän puolesta.  http://www.mtv3.fi/liittyma/hankinta/laajakaista/
--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html